Više saznajte u ovotjednoj emisiji "Zdravlje na kvadrat"

 Mucanje je vrlo kompleksan poremećaj koji se ne promatra samo kroz govor. Praćeno je i određenim tikovima te pokretima glave i tijela. Mucanje se javlja kod tri do pet posto djece, a taj je poremećaj češći kod dječaka. Premda se u odrasloj dobi mucanje javlja rijetko, ipak je moguće. Novinari "Zdravlja na kvadrat" potražili su odgovor na pitanje što - uzrokuje pojavu mucanja?

Proučavajući ljudsko tijelo, anatomiju i građu, jeste li se ikada zapitali imamo li mi doista beskorisne organe? Postoje li zaista u našem tijelu zakržljali ostaci organa koji su s godinama i evolucijom izgubili svoju funkciju? Sve informacije doznajte u ovotjednom "Zdravlju na kvadrat".

Razloge zbog kojih se manji broj žena odlučuje na suvremenu rekonstrukciju dojke teško je utvrditi. Nedovoljna informiranost o suvremenim metodama ili pak strah od napredovanja bolesti, neki su od njih. Bitna činjenica je da rekonstrukcija dojke ne utječe na daljnje onkološko liječenje te da sve troškove, uključujući implantat, u potpunosti snosi zdravstveno osiguranje. "Zdravlje na kvadrat" ima priču!

Najčešća pitanjima vezana za kontracepcijske pilule su sljedeća: Ima li bolova u jajnicima nakon prestanka uzimanja kontracepcije, je li žena zaštićena od trudnoće od prvog dana uzimanja kontracepcije? Mnoge su žene uvjerene da će se uzimanjem pilula udebljati ili dobiti akne. Pitanja bezbroj, a odgovore ima ovotjedno "Zdravlje na kvadrat".

Dječje hodalice nekada su bile neizostavan dio opreme koje su roditelji masovno kupovali. Danas je, sudeći prema mišljenjima brojnih stručnjaka, nešto drugačija situacija. Sve češće se govori o negativnim stranama korištenja ovog pomagala. Zašto je tome tako, odgovore doznajte u ovotjednom "Zdravlju na kvadrat".

Proširene vene vrlo su raširen zdravstveni problem. Tegobe s njima ima svaka treća žena, a ni muškarci nisu imuni. Kako ih prepoznati, a kasnije i liječiti istražili su novinari "Zdravlja na kvadrat".

U rubrici "Vi pitate" odgovor će dobiti gledateljica Martina iz Zaprešića koju je zanimalo što treba sadržavati kućna ljekarna.


 

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 27. siječnja na Novoj TV i u nedjelju, 28. siječnja na Domi TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju