Više u ovotjednom zdravlju na kvadrat!

Zbog ljubavi su skladane mnoge pjesme, pisane mnoge knjige i vođene mnoge bitke. Ništa od toga se ne događa bez razloga. Ljubav doista utječe na tijelo a osoba se drugačije osjeća. Znanstvenici su pronašli neke od odgovora na određena ponašanja u ljubavi. Novinari "Zdravlja na kvadrat" istražili su što se događa u našem tijelu kada se zaljubimo?

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je buku kao drugi najveći problem zdravlja javnosti nakon zagađenja zraka. Tako redovito imamo nalete stresa povezanih sa zvukovima alarma auta, zvuka telefona, raznih sirena, glazbe i drugih pojačanih zvukova. U ovotjednoj emisiji bit će govora o tome koliko buka može naštetiti našem zdravlju.



Ljepota i mladost imperativ su današnjeg društva pa ne čudi stoga što mnogi posežu za čarima estetske kirurgije kako bi što dulje osigurali spomenute poželjne kvalitete. Što se sve estetski korigira na tijelu i što hrvatske građane najviše zanima istražili su novinari "Zdravlja na kvadrat".



Šuga se naziva sirotinjskom bolešću, a mogu oboljeti svi ljudi bez obzira na spol, dob i socioekonomski status. Svrab je prvi simptom, a pojavljuje se najčešće unutar dva do šest tjedana nakon kontakta sa zaraženom osobom. Ako ste upravo pomislili da je to bolest koje više nema, varate se. U ovotjednoj emisiji uvjerit ćete se da svrab nije bolest prošlosti.



Pojavljuju se na licu, leđima pa čak i na prsima ili rukama. Prištići mogu postati estetski problem kojeg se nije tako lako riješiti. Ako pokušate iscijediti gnojni sadržaj može doći do infekcije okolnog tkiva. Zato je jako bitno znati - inficirana mjesta na koži ne smiju se istiskivati. Kako se onda riješiti prištića? Odgovor potražite u novoj epizodi "Zdravlja na kvadrat".



Većina nutricionista složit će se da je doručak najvažniji dnevni obrok i da je redovito doručkovanje poželjna prehrambena navika. Nakon 8 do 10 sati posta, organizam je ujutro u prvom stadiju gladovanja. Zašto ne bi trebali preskakati prvi dnevni obrok doznajte u ovotjednom izdanju emisije "Zdravlje na kvadrat".



U rubrici "Vi pitate" ekipa emisije potražila je odgovore na pitanje – kako i zašto nastaju modrice na tijelu?



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 24. ožujka na Novoj TV i u nedjelju, 25. ožujka na Domi TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju