Više saznajte u ovotjednoj emisiji.

Crijevna viroza je vrlo opasna infekcija, koja je popraćena proljevom, grčevima u trbuhu, mučninom i povraćanjem. U većini slučajeva zaraženi mogu imati i blagu temperaturu. Kod zdravih osoba, crijevna viroza najčešće prolazi bez komplikacija no kod dojenčadi, starijih osoba, i osoba sa slabim imunološkim sustavom ona može biti vrlo ozbiljna. Kako se liječi, gledatelji imaju priliku doznati u ovotjednom „Zdravlju na kvadrat“.

On zna postavljati pločice, impregnirati zidove. Radio je kao mladić na baušteli i tako zarađivao za život. Odrastao je uz majku, bio odličan student, a danas je oženjen, i otac je dvoje djece. Prema izboru pacijenata proglašen je najliječnikom u Hrvatskoj u 2017. godini. Gost „Zdravlja na kvadrat“ je kirurg Robert Buljubašić.



Kakva je kvaliteta zraka kojeg udišete? Negdje je savršena, negdje, a to najbolje znaju građani Slavonskoga Broda i okolice, muku muče s onečišćenim zrakom. „Zdravlje na kvadrat“ ima priču kako se mjeri kvaliteta zraka i koje sve zdravstvene probleme može donijeti onečišćen zrak.

Zahvaljujući svome iznimnom sastavu, med se od davnina smatra svetom hranom i jednim od najvažnijih prirodnih lijekova koji mogu pomoći u liječenju širokog spektra bolesti. Naravno, med u potpunosti bolesti ne može izliječiti, ali da od njega ima koristi, to je istina. Kakvih sve, doznaju novinari emisije „Zdravlje na kvadrat“.



Zdrava prehrana je glavni faktor koji održava naše zdravlje u ravnoteži. U današnje vrijeme sve više ljudi brine o podrijetlu namirnica i načinu uzgoja. Takva prehrana uključuje namirnice dobivene na prirodan način, organskim uzgojem bez štetnih dodataka poput toksičnih pesticida ili opasnog modificiranog sjemena. „Zdravlje na kvadrat“ ima priču kako nabaviti hranu provjerenoga podrijetla.



Jeste li znali da čovjek može raspoznati i do 2000 različitih nijansi boja, a kombinacija različitih boja stvara nam cjelovitu sliku i sinergiju prostora. Čovjek boje koristi i kroz njih izražava samoga sebe. Utjecaj boja nije dokazan znanstveno, ali psiholozi tvrde da one itekako djeluju na našu psihu. Kako, gledateljima otkriva ekipa emisije „Zdravlje na kvadrat“.



U rubrici "Vi pitate" ovoga tjedna „Zdravlje na kvadrat“ daje odgovor na pitanje što je to hidronefroza te kako se liječi.

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 10. veljače na Novoj TV i u nedjelju, 11. veljače na Domi TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju