Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Kardiovaskularne bolesti glavni su uzrok smrtnosti u svijetu, ali i u Hrvatskoj. Upravo zato ekipa Zdravlja na kvadrat odlučila je saznati kako srce održati zdravim te koja je zapravo njegova uloga u našem organizmu. Kolika je uloga prehrane, tjelovježbe i drugih čimbenika u očuvanju zdravlja srca znaju stručnjaci iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Jeste li ikada čuli za divlji ili medvjeđi luk? Riječ je o biljci koju u prirodi možete pronaći samo 25 do 30 dana u godini, a njezina ljekovita svojstva pozitivno utječu na zdravlje srca i krvnih žila te na očuvanje imuniteta.



Danas gotovo da ne postoji osoba od koje niste čuli to da je pod velikim stresom. Stres u privatnom životu, stres na poslu.. taj famozni stres kao da je postao objašnjenje za sve bolesti današnjice. Je li zaista tako, što je stres zapravo i kako se s njime nositi zna specijalistica psihijatrije – doktorica Tihana Jendričko.

Trenerica fitnessa iz Zagreba Jelena Đorđević odabrala je nekoliko vježbi uz pomoću rekvizita koje možete izvoditi bilo kada i bilo gdje. Vježbajte zajedno s ekipom Zdravlja na kvadrat!



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 29. rujna na Novoj TV i u nedjelju, 30. rujna na Doma TV-u, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju