Saznajte što vas očekuje u novoj epizodi emisije 'Zdravlje na kvadrat'.

Smrznuto rame sindrom je kod kojeg se javlja zakočenost i bol u ramenu. Postupno dolazi do ograničene pokretljivosti ramena, što značajno otežava svakodnevne aktivnosti. Sindrom smrznutog ramena razvija se kroz tri faze. Koje? Gledatelji imaju priliku doznati u ovotjednom 'Zdravlju na kvadrat'.


Pomagala za hod namijenjena su svima onima koji osjećaju nestabilnost, umor i koji otežano hodaju, kao i onima koji trebaju oslonac i podršku pri hodanju. Koja pomagala postoje i kako se koriste, istražili su novinari 'Zdravlja na kvadrat'.


Osjećaj začepljenosti u jednom, ili oba uha, svi ponekad osjetimo nakon dugotrajnog plivanja ili kupanja, a posebice nakon ronjenja. Događa se to i tijekom vožnje zrakoplovom ili automobilom, kod promjene nadmorske visine. Osobe koje pate od jakih alergija češće mogu osjetiti začepljenost u ušima. Kako si pomoći u takvim situacijama? Priču donosi 'Zdravlje na kvadrat'.

Klinika u kojoj unatoč lošim prostornim uvjetima doktori ne pomišljaju na odlazak i balerina kojoj je dijagnosticirana bolest zbog koje su joj mnogi predviđali kraj karijere junaci su reportaže u ovotjednom 'Zdravlju na kvadrat'. O čemu je riječ gledatelji mogu pogledati u ovotjednoj emisiji.

Kakav je osjećaj kada nokat uraste u meso? Javlja se bol, crvenilo, oteklina, ali ponekad i infekcija. Urasli nokat je često stanje i obično se riječ o nožnome palcu. Novinari 'Zdravlja na kvadrat' otkrivaju glavne uzroke ovog zdravstvenog problema.Svaka osoba ima svoj plan prehrane i svaka osoba misli da je baš taj plan za nju najbolji. No što je zapravo pravilna prehrana? Što kažu stručnjaci, donosi ekipa 'Zdravlja na kvadrat'.

U ovotjednoj rubrici 'Vi pitate' ekipa emisije bavi se pitanjem s kojim se nažalost sve više ljudi susreće: Kako reagirati i kako razgovarati s osobom kada nam priopći da ima neku malignu bolest?

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 23. rujna na Novoj TV i u nedjelju, 24. rujna na Doma TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju