Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Svima nam je jasno kako psihička stanja izazivaju fizičke simptome. No, tjelesne reakcije na naše emocije znaju biti i puno ozbiljnije od crvenila ili pokoje suze. Tada govorimo o psihosomatskim poremećajima ili bolestima koje nisu nimalo bezazlene. Štoviše, ljudima stvaraju velike probleme.

Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke. U borbi protiv ove teške bolesti ključno je pravovremeno otkrivanje. No, odaziv na besplatne mamografske preglede organizirane u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke još uvijek je nedovoljno velik. Ekipa Zdravlja na kvadrat donosi vam informacije koje će, nadamo se, potaknuti sve žene na redovite preglede.

Nije novost da je hrana koju konzumiramo povezana sa zdravljem našega organizma. Kvalitetna i uravnotežena prehrana kombinirana s tjelesnom aktivnošću štiti nas od pojave različitih bolesti. Ljudi stoga često odlaze na nutricionističko savjetovanje. U ovotjednoj emisiji ekipa Zdravlja na kvadrat otkriva kako izgleda nutricionističko savjetovanje.

Hipertenziju, odnosno povišen krvni tlak naziva se tihim ubojicom i to zato što najčešće dolazi bez vidljivih simptoma, a može uzrokovati različite bolesti od kojih su neke opasne za život. Kako prepoznati prve znakove hipertenzije i kako ju liječiti zna liječnica obiteljske medicine Vjekoslava Amerl-Šakić.
 


Ne propustite novu epizodu emisije
'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 6. listopada na Novoj TV i u nedjelju, 7. listopada na Doma TV-u, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju