Saznajte što vas očekuje u novoj epizodi emisije 'Zdravlje na kvadrat'.

 U Hrvatskoj od raka testisa godišnje oboli oko 200 osoba. U ovotjednoj emisiji gledatelji 'Zdravlja na kvadrat' imat će priliku upoznati Ivana koji je pobijedio rak testisa. Ivan će za ovotjedno izdanje emisije ispričati kroz što je sve prolazio, kako se osjećao i izliječio od ove opake bolesti.

Proširene vene vrlo su raširen zdravstveni problem. Tegobe s njima ima svaka treća žena, a ni muškarci nisu imuni. Kako ih prepoznati, a kasnije i liječiti, te koje su najnovije metode liječenja, istražili su novinari 'Zdravlja na kvadrat'.

Budući da je za mališane počela nova školska i vrtićka godina, krenulo je i razdoblje dječjih zaraznih bolesti. Najčešća takva bolest upravo su vodene kozice, ili kako ih u narodu nazivamo, 'varičele'. Kako se prenose i liječe, gledatelji mogu doznati u ovotjednoj emisiji.

 

Što je to obvezno, a što dopunsko zdravstveno osiguranje te zašto ga je dobro imati? Mnogi se i dalje ne snalaze u tome što im određena polica donosi i koje troškove pokriva, pa su novinari 'Zdravlja na kvadrat' potražili odgovore.

Statistike kažu kako je u svijetu hepatitisom zaraženo oko 600 milijuna ljudi. Najveći problem predstavljaju hepatitis B i C. Dijagnozu je ponekad jako teško uspostaviti jer su simptomi skriveni. Kako se zaštiti i liječiti od ove bolesti, donosi 'Zdravlje na kvadrat'.

Sportske ozljede, kao i one kod rekreativaca, učestale su i dijele se na akutne i kronične. Kod takvih ozljeda pomažu bandaže za rasterećenje koje je potrebno nositi dok se zglob ne vrati u svoju punu funkciju. Što su to bandaže, kada je preporučeno nositi ih i kako izgledaju, gledatelji mogu pogledati u ovotjednom 'Zdravlju na kvadrat'.

U rubrici 'Vi pitate', ekipa emisije donosi odgovore na neugodna pitanja o porodu koja se žene ponekad srame pitati.

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 30. rujna na Novoj TV i u nedjelju, 31. rujna na Doma TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju