Šira je pas čiji je životni poziv pomagati ljudima, a dječak kojem je promijenila i uljepšala život zove se Mihael.

Kako se liječi umišljena bolest – hipohondrija? Često, za neke ljude u svojoj okolini znamo reći da su hipohondri. Takvi su ljudi izrazito usmjereni na svoje zdravlje, a nerijetko znaju pretjerivati. No hipohondrija nije nimalo bezazlena bolest, a njezino liječenje nimalo nije lako i zahtijeva pomoć psihijatra.



Jedna od priča u emisiji zvučat će možda sasvim obično i klasično. To je prijateljstvo između psa i dječaka. No ova priča je sve, samo ne obična. Šira je pas čiji je životni poziv pomagati ljudima, a dječak kojem je promijenila i uljepšala život zove se Mihael. O kakvom prijateljstvu se radi pogledajte u ovotjednom "Zdravlju na kvadrat".



Nastavlja se priča o polici dopunskog zdravstvenog osiguranja. Kako bi što bolje znali prednosti police novinari "Zdravlja na kvadrat" odgovore su potražilI u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje i pitali - što se dogodi ako osiguranik prestane plaćati premiju, ili recimo, ne uplati je na vrijeme?



Hrvatsko zdravstvo, kao što je već opće poznato, nije idealan zdravstveni sustav. Jedan od najistaknutijih problema su liste čekanja. Ima li rješenja i na koji način, istražili su novinari "Zdravlja na kvadrat".



Bjelančevine ili proteini osnova su svake prehrane, a jako dobro utječu na rast i regeneraciju mišića. Životinjskog su i biljnog podrijetla, a redovito ih trebamo unositi u organizam. Predstavljaju najbolju hranu za mišiće. "U Zdravlju na kvadrat" nastavljamo priču o važnosti proteina.



Zdravo se hranite, ne jedite brzu hranu, izbjegavajte hranu iz pekarnice, kuhajte zdravo, jedite variva… Sve su to redoviti savjeti nutricionista za zdravu prehranu. Unatoč svim koristima takve prehrane, dijetni režimi mnogima stvaraju stres, nelagodu, pa čak i strah. Kakvu ulogu u svemu tome ima nutrifobija i što je to, otkrijte u ovotjednom "Zdravlju na kvadrat".



Poznata scena: Otključavate vrata u kasno poslijepodne, ili navečer, izuvate cipele, ulijećete u kuhinju, palite pećnicu ili štednjak, i podgrijavate unaprijed pripremljen obrok. Iako vam se možda ništa loše nije dogodilo, preporuka je da to više ne radite. Posljedice mogu biti povraćanje, proljev, pa čak i trovanje. U rubrici "Vi pitate" novinari "Zdravlja na kvadrat" tražili su odgovore na pitanje: Koja se to hrana ne bi smjela podgrijavati?



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 11. studenog na Novoj TV i u nedjelju, 12. studenog na Doma TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju