Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Svijest o štetnosti sunčeva zračenja kod Hrvata danas je veća nego što je bila proteklih godina, no i dalje, čini se, nije na zadovoljavajućoj razini. Pa tako na plažama svakodnevno možemo vidjeti velik broj ljudi crvene kože. Saznajte kako nastaju opekline od sunca i kako se od njih zaštititi.



U ovotjednoj zdravstvenoj iskaznici saznajte više o povišenom krvnom tlaku koji ljudima koji ga imaju ljeti predstavlja posebnu vrstu izazova. Kako bi hipertoničari trebali prilagoditi svoje navike u ljetnim mjesecima otkrit će liječnik Milan Mazalin.



Znate li što se u našemu tijelu sve događa kada se odreknemo slatkog? Rafinirani šećeri uopće nisu potrebni našemu organizmu. Štoviše, štete mu. Budući da šećer stvara ovisnost, pri odricanju mnogi osjećaju simptome odvikavanja.

Ako ste negdje na kupanju, a vaše se dijete žali na bol u prsima, ako je jako umorno, plitko diše, mirno je, blijedo, orošeno znojem, ako ima mučninu i povraća, nikako te simptome nemojte zanemariti. U ovotjednoj emisiji otkrijte što je suho utapanje.



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu na Novoj TV i u nedjelju na Doma TV-u, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju