Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Kao znak sjećanja na veliki požar u kojemu su stradala čak 262 belgijska rudara 1956. godine, 3. prosinca obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom. U ovotjednoj emisiji Zdravlje na kvadrat saznajte s kakvim se teškoćama susreću osobe s invaliditetom u Hrvatskoj te što sve za njih čine oni koji o njima svakodnevno brinu.


Upala grla vrlo je česta pojava u zimskim mjesecima. Treba li već na prve znakove grlobolje odlaziti u liječničku ordinaciju? S doktorom Androm Košecom, specijalistom otorinolaringologije ekipa Zdravlja na kvadrat razgovarala je o tome koja je razlika između grlobolje koju svatko ima barem jednom godišnje i liječi se simptomatski te prave upale grla koja zahtijeva liječničku pomoć.



Suncokretovo, maslinovo, kokosovo ili neko drugo ulje? Saznajte odgovore na pitanja koja ulja je najbolje konzumirati hladna ili „na salatu“, na kojima je najbolje peći i pržiti, jesu li neka ulja zdrava, a neka nezdrava te u kojoj količini treba koristiti koja ulja.



Savjet za konzumiranje što više voća i povrća svakodnevno čujemo sa svih strana. Ipak, mnogima te namirnice nisu pri vrhu liste prioriteta. U emisiji pogledajte prilog koji će prikazati jedan vrlo zanimljiv način prezentacije voća.

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 1. prosinca na Novoj TV i u nedjelju, 2. prosinca na Doma TV-u, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju