Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Zbog nepostojanja simptoma, postoji opasnost da se muškarci s karcinomom prostate svome liječniku jave u već uznapredovaloj fazi, stoga je važno podizati svijest o ranom otkrivanju ove bolesti. Upravo zato studeni posljednjih nekoliko godina postaje Movember – mjesec muškog zdravlja!



Razdoblje od 15. studenog do 15. prosinca obilježava se kao Mjesec borbe protiv ovisnosti. Ekipa Zdravlja na kvadrat posjetila je Hrvatski zavod za javno zdravstvo i saznala koje su ovisnosti najčešće u Hrvatskoj te na koju se vrstu ovisnosti ove godine stavlja naglasak i zašto.

O tome što donosi novi Zakon o zdravstvenoj zaštiti, što će se konkretno mijenjati i za koga te što će te promjene u konačnici značiti za pacijente u ovotjednoj emisiji otkriva dopredsjednik Hrvatske liječničke komore, doktor Krešimirom Luetićem.



Trenutno u Republici Hrvatskoj nije moguće utvrditi izvornost, odnosno zemljopisno podrijetlo prehrambenih proizvoda. Iz tog razloga NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ u suradnji s Agronomskim fakultetom kreće u provedbu projekta pod nazivom Centar za sigurnost i kvalitetu hrane.



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 17. studenog na Novoj TV i u nedjelju, 18. studenog na Doma TV-u, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju