Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Tema ovotjedne rubrike „Zdravstvena iskaznica“ je medijsko izvještavanje o koronavirusu. Nerijetko se dogodi da mediji podlegnu banalnosti ili senzacionalizmu. Na koji način bi bilo poželjno izvještavati o pandemiji govorit će liječnik obiteljske medicine Milan Mazalin.

Povezanost vremenskih prilika s ljudskim zdravljem i raspoloženjem obično smo promatrali kroz temu meteoropatije. No, u ovotjednoj emisiji prognostičar Kristijan Božarov najavljuje kakva će nam biti jesen i govori o tome kako je ovogodišnje poprilično kišno ljeto utjecalo na raspoloženje ljudi.

 

Glavobolja, pojačana žudnja za slatkim, vrućica, suha koža, zadah iz usta – sve su to simptomi koji mogu upućivati na dehidraciju. Kod ozbiljnih stanja dehidracije, obično je Hitna pomoć ta koja obavlja intervenciju i odlazi po pacijenta.

Budući da nas najvjerojatnije čeka nadprosječno topla jesen, maksimalno iskoristite lijepo vrijeme za boravak i tjelovježbu na otvorenom! Magistra kineziologije Jelena Skender i ove će vam subote dati nove ideje za vježbanje.

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu na Novoj TV i u nedjelju na Doma TV-u, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju