Saznajte što vas očekuje u novoj epizodi emisije 'Zdravlje na kvadrat'.

Izgubili smo bitku za cjepiva, a tržište kontroliraju svjetske kompanije. Otkrio je to uredniku 'Zdravlja na kvadrat' Daliboru Bosančiću ministar zdravstva Milan Kujundžić u intervjuu koji gledatelji imaju priliku pogledati u ovotjednom izdanju emisije.

Ministar je također govorio o Imunološkom zavodu i proizvodnji krvne plazme, trebaju li ondje djelatnici strahovati za svoja radna mjesta, kako riješiti osam milijardi duga u zdravstvu, kao i o poskupljenu dopunskog, obustavi lijekova, listama čekanja te Zakonu o zdravstvenoj zaštiti.



Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je i nastavak gradnje Sveučilišne bolnice na lokaciji zagrebačkog naselja Blato, koju već 30 godina nagriza zub vremena. Onamo bi se najprije, za tri godine, uselila dječja bolnica, a za deset godina preselile bi se i neke druge zagrebačke bolnice. Ekipa 'Zdravlja na kvadrat' istražuje je li to moguće.



Hrvatska je dobila Jedinicu za liječenje zatajenja crijevne funkcije u KBC-u Zagreb. Novinari 'Zdravlja na kvadrat' predstavit će multidisciplinarni tim stručnjaka koji u ovoj jedinici skrbi o bolesnicima s akutnim i kroničnim zatajenjem crijevne funkcije pod budnim okom profesora Željka Krznarića.



'Zdravlje na kvadrat' donosi priču o pomagalima u kupaonici baziranim na pomoći invalidnim, starijim i nemoćnim osobama.



Nije li neobično da nas jedno obično povrće tako često rasplače? Što je to u luku što nam tjera suze na oči i kakve sve blagodati imamo od luka, istražili su novinari 'Zdravlja na kvadart'!

Rubrika 'Vi pitate' u ovotjednoj emisiji donosi odgovore na pitanja o plaćanju zdravstvenih usluga. Kako pokriti troškove liječenja ako se želimo liječiti, primjerice, izvan države?

 

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 9. rujna na Novoj TV i u nedjelju, 10. rujna na Doma TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr ,

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju