Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Ambroziju možemo naći u okućnicama, na grobljima, praktički svuda oko nas. Problem koji ambrozija uzrokuje ljudima taj je da ima visok alergeni potencijal. Alergija na ambroziju aktualna je u ljetnom periodu, najviše u kolovozu. Ekipa 'Zdravlja na kvadrat' u ovotjednoj emisiji otkriva značajke alergije na ambroziju.

Onda kada postoji disparitet između količine i vrste informacija koje su nam dostupne, kojima smo bombardirani te naše sposobnosti da te informacije obradimo, iz istih izvučemo neko značenje, i bolje ih razumijemo – onda nastupa tzv. informacijski stres. Kako prepoznati ovo stanje i kako se s njime nositi saznajte u 'Zdravlju na kvadrat'.

Mononukleoza ili tzv. bolest poljupca prenosi se slinom, a uzrokuje ju Epstein – Barrov virus koji spada u skupinu herpes virusa. Zbog sličnosti simptoma, ovu bolest često se miješa s gnojnom anginom. U emisiji saznajte koji su njezini simptomi i kako se liječi.

Mnogi imaju poteškoća s razumijevanjem razlike između kratkovidnosti i dalekovidnosti, i što zapravo te razlike znače kada je u pitanju vid. S obzirom na to da su kratkovidnost i dalekovidnost dva različita pojma, imaju i drugačije karakteristike.



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 18. kolovoza na Novoj TV i u nedjelju, 19. kolovoza na Doma TV-u, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.



 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju