Više saznajte u ovotjednoj emisiji

Kreće sezona prehlada i viroza. Kada vam djetetu curi nos, pitate se treba li ga ili ne poslati u vrtić ili školu. Odgovore na pitanja oko ove teme dao je specijalist otorinolaringolog dr. Andro Košec.



Voda znači život, a sudjeluje u nizu naših metaboličkih procesa, reguliranju probave, krvnog tlaka, održava funkcionalnost kardiovaskularnog sustava, na neki način i štiti organizam čuvajući funkciju kože. Kakva je voda koju pijemo i koliko ju često trebamo piti zna već dobro poznati liječnik obiteljske medicine, Milan Mazalin.

Iako je već mnogo puta provučena ova tema, nije moguće dovoljno naglasiti prevenciju kao ključ izlječenja od mnogih bolesti. To osobito vrijedi za dijagnozu raka dojke. Mnoge žene i dalje nisu svjesne važnosti ranog otkrivanja. Kada bi bile, smrtnost bi bila gotovo nepostojeća.



Mnoge bolesti, ali i ozljede povezane su s degenerativnim promjenama uslijed starenja, no isto tako uvelike ovise i o našem načinu života. Živimo sjedilački, rijetko se posvećujemo tjelesnoj aktivnosti ili pak zbog posla kojim se bavimo konstantno ponavljamo iste pokrete koji također mogu dovesti do ozljeda. Sve su češće danas ozljede ramena.



Emisiju "Zdravlje na kvadrat" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju