Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Od dijagnoze do pozitivnog stava. To je priča Ivane koja boluje od Crohnove bolesti. U "Zdravlju na kvadrat" ispričat će svoju priču i dati nadu svima koji boluju od kronične upalne bolesti probavnog sustava.

Hipofiza je dokaz da veličina nije znak snage. Iako je veličine poput zrna graška, hipofiza je najvažnija endokrina žlijezda u tijelu. Gdje se nalazi i koja je njezina funkcija, saznajte u ovotjednom "Zdravlju na kvadrat".



Priča koju su novinari "Zdravlja na kvadrat" napravili u godini na izmaku, mnoge je potaknula da se počnu kretati i bave tjelovježbom. Čak se, i sam ministar zdravstva Milan Kujundžić, složio da su tjelovježba i zdrav način prehrane djece, mladih i srednje generacije, kod nas, nedovoljno zastupljeni. U skandinavskim državama to su odavno shvatili pa ondje, zbog zdravog načina življenja, uštede čak i do 40 posto zdravstvenoga proračuna. Ima li nade za nas?



Žgaravica je tegoba s kojom se susreće gotovo svaka druga osoba u zapadnom svijetu. Oko sedam posto odraslih ima svakodnevne tegobe. Žgaravica češće muči muškarce nego žene, a problemi se pogoršavaju s godinama ako se bolest ne liječi. Više o ovoj tegobi pogledajte u ovotjednom "Zdravlju na kvadrat."



Budući da su ordinacije obiteljske medicine prenatrpane pacijentima, posebno u ove zimske dane, novinari "Zdravlja na kvadrat" okrenuli su pilu naopako te bili u potrazi za odgovorima - kako pacijent može pomoći liječniku?

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je na Svjetskom prvenstvu u Montrealu, u listopadu, naslov svjetskog prvaka na preči, što je ujedno i najveći uspjeh u povijesti hrvatske gimnastike. Kada su se svjetla pozornice ugasila i emocije slegle novinari "Zdravlja na kvadrat" posjetili su Tina na jednom od svakodnevnih treninga. Je li se nešto promijenilo u njegovom životu pogledajte u rubrici "Zdravlje s poznatima" u posljednjem "Zdravlju na kvadrat" u ovoj godini.



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 30. prosinca na Novoj TV i u nedjelju, 31. prosinca na Domi TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.




 

 

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju