Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Listopad je mjesec borbe protiv raka dojke. Ekipa Zdravlja na kvadrat upoznala je Marinu, mladu djevojku koja je preboljela rak dojke i njoj su prepustili da svim ženama naglasi važnost preventivnih pregleda. Saznajte i kako funkcioniraju preventivni pregledi putem mobilne mamografije.



Svjetski dan moždanog udara obilježava se 29. listopada. U Hrvatskoj ga svake godine doživi između 12 i 15 tisuća ljudi. Što se zapravo događa u mozgu prilikom moždanog udara, koliko on ovisi o čimbenicima koje ne možemo promijeniti, a koliko o nama i našemu načinu života te kako ga liječiti znaju vrhunski stručnjaci iz KBC-a Rebro.



U emisiji se često govori o važnosti prestanka pušenja. Upoznajte osobe koje su napustile ovu štetnu, vrlo često i smrtonosnu naviku, i na taj način pobijedile same sebe. Mnogi misle kako nisu dovoljno jaki za to pa niti ne pokušavaju, stoga u ovotjednoj emisiji saznajte koliko je važna snaga volje.



Nekada smo mogli čuti uzrečicu da zube treba prati navečer zbog zdravlja, a ujutro zbog ljepote. No, i ujutro i navečer ih zapravo peremo zbog zdravlja. A zdravlje onda najčešće podrazumijeva i ljepotu. Kako spriječiti karijes i održavati higijenu usne šupljine zna doktorica dentalne medicine Ivanka Nakić.

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 27. listopada na Novoj TV i u nedjelju, 28. listopada na Doma TV-u, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju