Uporne bradavice osim što su smetnje, mogu biti i bolne.

Bradavice su nešto s čime se mnogi u životu susreću. Uporne bradavice osim što su smetnje, mogu biti i bolne. Virusne bradavice mogu biti bilo gdje na tijelu, a najčešće su na rukama i vratu. Kako se liječe, gledatelji imaju priliku doznati u ovotjednom 'Zdravlju na kvadrat'.

Medicinski potpomognuta oplodnja skup je metoda i postupaka kojima se liječi neplodnost. Novinari 'Zdravlja na kvadrat' istražili su koje se sve metode u Hrvatskoj primjenjuju i zašto naši sugovornici smatraju da u te postupke treba ulagati.



Svijest o kroničnim bolestima bubrega kod nas je još slaba, a oboljelih je 10 do 15 posto u populaciji. Bolesnici u terminalnoj fazi završavaju na dijalizi ili transplantaciji, dvjema najvećim uspjesima medicine u smislu da nijedna druga grana ne produžuje život kao one. U 'Zdravlju na kvadrat' gledatelji mogu doznati od kakve vam pomoći može biti polica dopunskog zdravstvenog osiguranja u liječenju bolesti bubrega.



Bol u zglobovima, povišena temperatura, osjećaj slabosti, osipi po koži, gubitak težine, umor, osjećaj slabosti mišića - sve ovo mogu biti simptomi neke od autoimunih bolesti. Ne zna se što ih uzrokuje, ali zna se da je često okidač – stres. Ima li pomoći? Odgovore donosi ovotjedno izdanje 'Zdravlja na kvadrat'.



Inhaliranje pomaže u liječenju i smanjenju simptoma čitavog niza respiratornih bolesti – kod astme, bronhitisa, alergija. To je metoda kojom se uspijeva doći i do najdubljih dijelova dišnog puta i na takav način olakšava zdravstveno stanje oboljeloga. U 'Zdravlju na kvadrat' pogledajte kako se pravilno inhalira. 



Prilikom odluke o nabavci kućnog ljubimca treba biti svjestan koliku brigu zahtijeva odabrana životinja te koje su njezine potrebe. Osim dragosti i ljubavi koje kućni ljubimac pruža, postoji i onaj, ne tako lijepi dio. Naime, kućni ljubimci nenamjerno nas mogu zaraziti ne toliko bezopasnim bolestima. Kojim? 'Zdravlje na kvadrat' donosi priču.



Ekipa emisije posjetila je nutricionisticu Dariju Vranešić Bender i razgovarala o problemu koji muči sve više ljudi – nepodnošenju mliječnog šećera. U rubrici 'Vi pitate' emisija 'Zdravlje na kvadrat' donosi priču o intoleranciji na laktozu.



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 04. studenog na Novoj TV i u nedjelju, 05. studenog na Doma TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.






 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju