Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Budući da se čovjek bjesnoćom najčešće zarazi putem ugriza psa, važno je na vrijeme znati prepoznati simptome bjesnoće na psu. Veterinari naglašavaju kako su lako uočljive promjene u njegovu ponašanju, postaje izrazito agresivan, prekomjerno slini i slično. Kako postupiti ako nas ugrize bijesan pas saznajte u ovotjednoj emisiji Zdravlje na kvadrat.

Od 13. do 16. studenoga u Opatiji će se održati drugi međunarodni Kongres o sigurnosti i kvaliteti hrane. Ova tema vrlo je važna jer bez hrane ne bismo mogli živjeti. O tome koja je razlika između sigurnosti i kvalitete hrane ekipa Zdravlja na kvadrat razgovarala je s profesoricom Jasnom Bošnir iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.


 

Infekcija Lajmske bolesti može dovesti do kroničnog, multisistemskog oboljenja koje može zahvatiti svaki organ: kožu, srce, oko, jetru, zglobove i centralni živčani sustav i istovremeno dovesti do brojnih zdravstvenih komplikacija te negativno utjecati na kvalitetu života oboljelog. Kako prepoznati ovu tešku bolest doznajte u emisiji Zdravlje na kvadrat.



Čak 47 milijuna ljudi u svijetu boluje od Alzheimerove bolesti. U Hrvatskoj se broj bolesnika kreće oko 87 tisuća. I oboljelima i njihovim obiteljima potrebna je sustavna pomoć i podrška društva jer onda kada oboljela osoba postane nesposobna za samostalan život, obitelj najčešće nema osigurane potrebne uvjete za njezino zbrinjavanje.



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 22. rujna na Novoj TV i u nedjelju, 23. rujna na Doma TV-u, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju