Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Slažete li se s tvrdnjom da glazba liječi? U ovotjednoj emisiji ekipa Zdravlja na kvadrat posvetila se između ostalog i ovoj temi. Naime, zaista postoji terapija glazbom i naziva se „muzikoterapija“. Kako i kada se primjenjuje, otkrit će stručnjaci.

Školske torbe znaju biti teške i djeci mogu uzrokovati probleme s leđima. Ipak, hoće li se problemi razviti ili ne ovisi o nekim pridruženim bolestima, odnosno o zdravlju kralježnice. Stručnjaci otkrivaju na što bi roditelji trebali obratiti pozornost.



Neka su istraživanja pokazala da određene vrste igara koje su namijenjene djeci, mogu poboljšati i razvijati logičko razmišljanje i motoričke funkcije. S druge strane, videoigre uz sebe vežu i dozu opasnosti. Prvenstveno onu od razvijanja ovisnosti o njima.



Posljednje minute emisije posvećene su tjelovježbi. Kako se o njezinoj važnosti ne bi samo pričalo, i ove ćete subote imati priliku uz vodstvo trenerice odraditi nekoliko vježbi.



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu na Novoj TV i u nedjelju na Doma TV-u, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju