Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

 Nakon povratka s godišnjeg odmora često smo tužni, neraspoloženi, melankolični ili čak tjeskobni. Ako ste mislili da ste u tome sami – niste. Štoviše, takvo stanje ima i svoj naziv – tzv. „postgodišnji blues“. Kako se s njime nositi, saznajte u emisiji 'Zdravlje na kvadrat'.

Ljeti se zbog vrućina pojačano znojimo pa tada postoji veća potreba za češćim obavljanjem higijenskih radnji kao što je tuširanje. Koliko je i zašto važna higijena tijela te kako njegovati kožu nakon tuširanja zna specijalizant dermatovenerologije Hrvoje Brajčić.

Jesu li video igre zabava ili ovisnost? One nisu same po sebi loše, štoviše, mogu pozitivno utjecati na razvoj kreativnosti i motivaciju. No, vrijeme provedeno igrajući treba biti ograničeno kako ono ne bi prešlo u ovisnost. Ekipa 'Zdravlja na kvadrat' sa stručnjacima je razgovarala o tome gdje povući granicu.

Prema nekim istraživanjima, godišnje bacimo čak 1,3 milijardi tona hrane! Češće ju bacamo ljeti i to zato što se na visokim temperaturama zna pokvariti. Kako čuvati hranu ljeti te na što paziti objasnila je magistra nutricionizma Diana Gluhak Spajić.

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu na Novoj TV i u nedjelju na Doma TV-u, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju