Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Banane su pune vlakana, kalija i vitamina C koji su dobri za zdravlje. Najčešće se ih preporučuje jesti tijekom dijeta jer su odličan saveznik u mršavljenju. No, je li to točno? Tko ih smije, a tko ne smije jesti i jesu li zdravije žute ili zelene banane, pogledajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.



U novoj epizodi Zdravlja na kvadrat prisjetit ćemo se i priče o jedinoj bakteriji koja može preživjeti u izrazito kiselom želučanom sadržaju s vrlo malo kisika. Riječ je o bakteriji Helicobacter pylori. Otkrivena je, sada već davne 1982. godine, a 50 posto svjetske populacije inficirano je ovom bakterijom.



Ravnoteža crijevne flore može se narušiti iz brojnih razloga koji dovode do povećanja broja loših bakterija. Radi narušene ravnoteže crijevne mikroflore javljaju se probavne tegobe. U tim slučajevima može biti korisno povećati broj dobrih bakterija u crijevima te tako vratiti ravnotežu crijevne mikroflore. Više o dobrim bakterijama pogledajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.



Jedna će vas priča u ovotjednom Zdravlju na kvadrat, vjerujemo, posebno zainteresirati.
Sjetite se - jeste li vi, ili netko vama blizak, imali problem s uraslim noktom? Čini se kao sitnica, a može biti golemi problem koji donosi neugodnosti i bol. O razlozima ove pojave i rješavanju problema upitali smo stručnjake.
 



Bolest obično, kod većine, počinje s upalom sinusa. Zaštopan nos, puno sluzi, otežano disanje... Govorimo o nosnoj polipozi. Nažalost, to je bolest koja je sklona recidivima, tj. ponovnom nastanku. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat prisjetit ćemo se priče iz ožujka ove godine te čuti odgovore na pitanja zašto bolest nastaje i na koji se način liječi?


Ako niste znali, oko dvije i pol milijarda ljudi ima neke probleme s vidom! Golema je to brojka. Može li se spriječiti daljnje širenje slabovidnosti i kada je vrijeme za prvi oftalmološki pregled? Priču donosimo u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju