Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Pojava bubrežnih kamenaca jedan je od najčešćih poremećaja mokraćnog sustava. Većinom nastaju između 30. i 50. godine života i češći su kod muškaraca, iako raste broj oboljelih žena. Svoje iskustvo s ovim problemom ekipi Zdravlja na kvadrat ispričao je Marko iz Zagreba.

 

U Hrvatskoj od raka vrata maternice godišnje oboli preko 400 žena, a zbog neredovitih pregleda više od 200 njih ne uspije na vrijeme izbjeći ili pobijediti ovu smrtonosnu bolest čiji je uzročnik HPV. Sa stručnjacima je ekipa emisije razgovarala o tome što uzrokuje virus HPV-a i kako djelovati preventivno?

 

Često se kaže kako je hrkanje bolest, ali ne onih koji hrču nego onih koji slušaju. Ipak, iz njega se mogu razviti i neka ozbiljnija stanja. O tome zašto hrčemo ekipa Zdravlja na kvadrat razgovarala je s docentom Ratkom Prstačićem iz KBC-a Zagreb.

Kako bi dobili uvid u prehrambene navike Hrvata, ekipa Zdravlja na kvadrat ovoga je tjedna razgovarala s ravnateljicom Hrvatske agencije za hranu. Zanimalo ih je koliko su različite vrste namirnica zastupljene u jelovnicima Hrvata te kakve su njihove prehrambene navike, ali i što zapravo podrazumijeva uravnotežena prehrana.

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 13. listopada na Novoj TV i u nedjelju, 14. listopada na Doma TV-u, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju