Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Je li uspio dobiti Bruce Lee mišiće, zašto je dobio nekoliko kilograma više, nezdravoj prehrani, vinima, slatkišima, nogometu, trčanju, konstantnim obvezama s djecom, pjevanju u šumi. O svemu tome, ali i više o svom načinu življenja Ivan Dečak govorio je, ali i vježbao, za gledatelje Zdravlja na kvadrat.  

 

Sigurno ste čuli legendu o Samsonu i snazi koja se krila u njegovoj kosi. Izgled kose utječe na samopouzdanje ljudi. No što kad krenete ćelaviti, a vaše se samopouzdanje izgubi? Zdravlje na kvadrat vodi vas u Polikliniku Maletić, a ondje će vam pokazati najnovije metode transplantacije kose.

 

Meteorološke prilike imaju veliki utjecaj na zdravlje, a od tegoba koje uzrokuju pati gotovo polovica svjetske populacije. Što temperaturne promjene u rasponu, od 10 do 15 stupnjeva, točno čine našem organizmu doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat. 

 

Sigurno ste čuli poštapalicu “Dobit ću čir na želucu od muke”. Ona upućuje na to da čir na želucu uzrokuje upravo stres. U Zdravlju na kvadrat doznajte manje poznate činjenice, da čir na želucu uzrokuje bakterija Helicobacter pylori i prekomjerno korištenje analgetika. 

 

Bez boje je, okusa, mirisa! Ne vidi se, a svugdje je. Vremenom zbog nje postajemo nervozniji, razdražljiviji i slabije spavamo. To je buka. Kontinuirana buka jača od 86 decibela u trajanju od osam sati već oštećuje sluh. Možemo li reći da buka boli, doznajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

 

Većina ljudi pri dolasku na neko potpuno tiho mjesto jako se iznenaditi i obično kaže: “Kakva tišina!”. Paradoksalno će zaključiti kako je tako tiho da se gotovo čuje tišina. Je li tišina podcijenjena i koliko je važna za naše zdravlje pogledajte u ovotjednom Zdravlju na kvadrat. 

Emisiju "Zdravlje na kvadrat" pratite subotom u jutarnjem terminu na Novoj TV! Propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju