Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Ljudi danas maksimalno izbjegavaju kontakt s bakterijama bilo koje vrste. Osim toga, previše vremena provodimo u zatvorenom, a premalo smo u kontaktu s prirodom. Takav, pretjerano „sterilan“ način života, naglašavaju stručnjaci, dovodi do sve češće pojave alergija. Osobito onih kožnih. Kako ih prepoznati te kako se liječe zna specijalistica dermatovenerologije, doktorica Iva Dediol.



Rastava braka traumatično je iskustvo – kako za same supružnike, tako i za djecu. Osobito ako roditelji svoje probleme rješavaju preko njih i ne znaju ih u procesu rastave zaštititi te gledati njihov najbolji interes. Kako rastava zaista utječe na djecu te kako im pomoći u nošenju s takvom vrstom stresa, najbolje znaju stručnjaci.

Bliži se Svjetski dan KOPB-a. Kronična opstruktivna bolest pluća teška je bolest s vrlo neugodnim simptomima bolova u prsnom košu te otežanog disanja zbog smanjivanja bronha. Pacijenti s uznapredovalim KOPB-om često završavaju na terapiji kisikom, a velika većina njih sadašnji su ili bivši pušači.



U potrazi za odgovorima na pitanja o crvenoj tekućini koja život znači, ekipa 'Zdravlja na kvadrat' posjetila je Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu. U ovoj ustanovi dnevno se prikupi oko 400 doza iz Zagreba i okolice, a cijela Hrvatska dnevno prikupi oko 700 doza krvi. U novoj epizodi 'Zdravlja na kvadrat' saznajte manje i više poznate zanimljivosti o njoj.




Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 10. studenog na Novoj TV i u nedjelju, 11. studenog na Doma TV-u, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju