Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Prije nekoliko dana, 14. lipnja, obilježen je Svjetski dan darivatelja krvi. Obilježavanjem toga dana želi se podići razina svijesti o potrebama i važnosti sigurne krvi i krvnih pripravaka. Transfuzijom krvi i krvnih pripravaka pomaže se, naime, u spašavanju milijuna života svake godine u svijetu. Na sam Svjetski dan darivatelja krvi u Petrovu 3 su navratile mnoge poznate osobe kako bi i one darovale krv i podržale tu hvalevrijednu gestu. Tamo je bila i ekipa Zdravlja na kvadrat koja s lica mjesta donosi zanimljivu priču o važnosti darivanja krvi!

Prema statistikama, više od 70 milijuna ljudi u svijetu živi s dijagnosticiranim kroničnim hepatitisom, a velik broj njih niti ne zna da su oboljeli. Za one koji sumnjaju na zarazu, ili žele znati više o ovoj bolesti, razvijena je računalna i mobilna aplikacija „Sve o hepatitisu“.



Nije lako izdržati velike vrućine u ljetnim mjesecima. Mnogi tada odlaze na more, a oni koji iz nekog razloga nemaju taj luksuz, osvježenje traže na gradskim kupalištima – jezerima, bazenima.
Kakva bi trebala biti kakvoća vode za kupanje, na koji se način kontrolira i čisti te na što treba pripaziti ekipa Zdravlja na kvadrat saznala je u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“.

Visoke temperature znače i češće znojenje te samim time i češću potrebu za nadoknadom tekućine. U slučaju da nam svakodnevni unos tekućine nije dovoljan, mogli bismo dehidrirati. Što je zapravo dehidracija, kako ju izbjeći te što učiniti ako do nje dođe zna liječnik obiteljske medicine Milan Mazalin.



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 23. lipnja na Novoj TV i u nedjelju, 24. lipnja na Domi TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju