Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Iseljavanje je postalo velik problem naše zemlje. Odlaze ponajviše mladi ljudi s tek završenim fakultetima, kako bi posao na kojemu će biti cijenjeni i dobro plaćeni pronašli negdje drugdje. Posebnu vrstu problema nam predstavlja to kada iz istih razloga odlaze liječnici. A to se nažalost događa sve češće. Više o ovoj temi saznajte u ovotjednoj emisiji.

Priča o transplantacijama pluća s kojima se planira započeti u Hrvatskoj uzrokovat će vam, nadamo se, sve suprotno od tuge, razočaranja, pa čak i straha zbog odlazaka mnogih liječnika. Postoje i oni koji ne samo da ostaju ovdje, nego se svim svojim snagama bore protiv onoga što nam nedostaje unutar zdravstvenog sustava. U ovotjednoj emisiji upoznat ćete Moniku, jednu od pacijentica kojoj su transplantirana pluća.

„Sve moje želje zapravo stanu u dvije riječi – „Želim život“. – Pisala je tako Ana Rukavina u svom pismu kojim je ganula cijelu Hrvatsku. U spomen na nju i njezin nažalost prerani odlazak te kako bi se hrvatsku javnost osvijestilo o potrebi dobrovoljnih darivanja krvotvornih matičnih stanica, na Trgu bana Jelačića održao se tradicionalni, 13. po redu koncert 'Želim život'.

Današnji sjedilački način života, problemi sa štitnjačom, kao i trudnoća mogu dovesti do opstipacije odnosno zatvora. Od nje, s obzirom na uzroke, češće pate žene. Osim promjene životnih navika koja podrazumijeva pravilnu prehranu i redovitu tjelesnu aktivnost, u ovotjednoj emisiji saznajte što još može pomoći kod problema zatvora.Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 22. prosinca na Novoj TV i u nedjelju, 23. prosinca na Doma TV-u, a propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju