Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Sjetite se samo, koliko ste puta za neku zdravstvenu tegobu potražili savjet na Internetu. To može biti od pomoći, kako bi se informirali, ali može biti i jako opasno, jer možete sami sebi postaviti pogrešnu dijagnozu. Trend je to koji je u svijetu već uzeo maha, a zadnjih je nekoliko godina “zarazio” i hrvatske pacijente.

Epilepsija je jedna od najučestalijih bolesti ili poremećaja u neurologiji, koja zbog svojih karakteristika predstavlja ozbiljan medicinski i socijalni problem. Uzrok nastanka bolesti i simptomi su izrazito raznoliki. Koji su i kako je živjeti s epilepsijom, istražili su novinari "Zdravlja na kvadrat".



S gubitkom kose nekada se teško može pomiriti. Kosa može definirati dio identiteta. Ako Vas muči gubitak kose i ne znate što poduzeti, "Zdravlje na kvadrat" donosi popis najčešćih uzroka, ali i tretmana liječenja ćelavosti kod žena i muškaraca.



Čini vam se da svijet gledate kroz sivilo i mutninu? Obrisi lica vaših najbližih su vam mutni? I na kraju, statistički ste stariji od 60 godina? Gotovo je sigurno da imate sivu mrenu ili kataraktu. Što je ona i kako se liječi doznajte u ovotjednoj emisiji "Zdravlje na kvadrat".



Nesanica je vrlo raširen problem i jedan od najčešćih poremećaja spavanja. Razlikujemo privremenu, ponavljajuću i stalnu nesanicu, a sve tri utječu na umanjivanje kvalitete života. Kako si pomoći, u "Zdravlju na kvadrat" savjetuje psihijatar Domagoj Vidović.



Sedativi brzo smiruju stresno stanje i, u većim dozama, uvode u san. Ali, nakon nekoliko tjedana njihova djelotvornost slabi, pa su za jednak učinak potrebne sve više doze. Uzima li se ovakav lijek vrlo dugo, moguće je da korisniku ni "šaka" tableta neće biti dovoljna za željeni učinak. Zašto sa sedativima treba biti oprezan pogledajte u ovotjednom "Zdravlju na kvadrat“.



U rubrici "Vi pitate" novinari emisije istražili su kako izgleda postupak upisa u registar darovatelja koštane srži?



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 03. ožujka na Novoj TV i u nedjelju, 04. ožujka na Domi TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju