Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Pivo ima sličnu energetsku vrijednost kao mlijeko i nema nikakvih ''skrivenih'' spojeva koji bi poticali rast pivskog trbuha. Deblja li pivo i koje su to najčešće pivske zablude pogledajte u ovotjednom "Zdravlju na kvadrat".

Alois Alzheimer, njemački psihijatar i neurolog, prvi je put prije sto godina opisano bolesnicu čija je bolest kasnije ponijela njegovo ime. Alzheimerova bolest i dan danas plijeni pažnju kako stručnjaka tako i laika, jer i nadalje predstavlja enigmu suvremene medicine. "Zdravlje na kvadrat" traži odgovore zašto neki ljudi zaboravljaju i postaju dementni.



Anestezija je umjetno izazvana neosjetljivost bolesnika na kirurške podražaje, kako bi sama operacija za pacijenta prošla na najsigurniji i najugodniji mogući način. U rukama anesteziologa život je pacijenta kojemu tijekom operacije on održava vitalne funkcije organizma. Posao nije nimalo lak i zbog toga "Zdravlje na kvadrat" posvećuje reportažu upravo njima – anesteziolozima!



Jeste li znali da je križobolja drugi najčešći razlog za posjet liječniku. Degerativne bolesti kralježnice su danas vrlo česte bolesti, a nažalost, oboljeva sve više mladih. Što dovodi do toga i kako se bol može liječiti minimalno invazivnim metodama istražili su novinari "Zdravlja na kvadrat".



Koliko možemo uštedjeti policom dopunskog zdravstvenog osiguranja kada idemo stomatologu? Odgovore su potražili novinari "Zdravlja na kvadrat".



Zamislite scenarij: Na selu ste i cijepate drva za ogrjev. Samo jedan trenutak nepažnje je dovoljan da nastane ozljeda. Panika je često prva reakcija, ali ako znate što učiniti panici neće biti mjesta. U "Zdravlju na kvadrat" liječnici hitne službe pokazat će Vam tehnike zaustavljanja krvarenja koje možete sami primijeniti do dolaska prve pomoći.



Posljednjih tjedana na mail adresu "Zdravlja na kvadrat" stigla su mnoga Vaša pitanja. Jedno od njih bilo je i može li nas zaštiti cjepivo protiv HPV-a, budući da je poznato više od 170 tipova ove bolesti. Odgovor pogledajte u ovotjednom "Zdravlju na kvadrat".



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 02. prosinca na Novoj TV i u nedjelju, 03. prosinca na Domi TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju