Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Prema posljednjim podacima u 2014. godini rak vrata maternice je otkriven kod 307 žena, a u 2016. godini od navedenog raka preminulo je 111 žena. Dvanaesti Europski tjedan borbe protiv raka vrata maternice obilježava se od 28. siječnja do 3. veljače ove godine. "Zdravlje na kvadrat" pridružuje se ovoj akciji u cilju povećanja edukacije i brige za zdravlje žena.

Statistike kažu kako je u svijetu hepatitisom zaraženo oko 600 milijuna ljudi. Najveći problem predstavljaju hepatitis B i C. Dijagnozu je, ponekad, jako teško uspostaviti jer su simptomi skriveni. U "Zdravlju na kvadrat" pogledajte kako se zaštititi, ali i liječiti od hepatitisa.



Sredinom 15. stoljeća u Europi je izbila epidemija dotad nepoznate bolesti. Bio je to sifilis. Epidemije sifilisa kroz povijest su odnijele mnoge živote sve do sredine 20. stoljeća i otkrića penicilina. I pokraj toga, diljem svijeta, od ove opake bolesti boluje 12 milijuna ljudi. Novinari "Zdravlja na kvadrat" otkrivaju zašto, i koje su to rizične skupine?



Psorijaza je vrlo čest kožni poremećaj koji dovodi do promjena u životnom ciklusu kožnih stanica. Ona je relativno česta kožna bolest, od koje u većoj ili manjoj mjeri, pati oko pet posto stanovništva. Koga ova bolest najčešće pogađa doznat ćete u ovotjednoj epizodi "Zdravlja na kvadrat".



Parodontologija je grana dentalne medicine koja se bavi liječenjem potpornih struktura zuba. Uz specijalista, parodontologa i nove metode liječenja danas se postižu izvanredni rezultati, a koji, donosi ovotjedno izdanje "Zdravlja na kvadrat".



Drhtanje nije ništa neobično u nekim životnim situacijama i svakome se događa da mu ponekad zadrhti neki dio tijela. Ali kada drhtanje postane svakodnevna pojava, onda je riječ o tremoru. Što je tremor, kada treba zatražiti pomoć liječnika i kako se liječi, istražili su novinari "Zdravlja na kvadrat".

U rubrici "Vi pitate" doznat ćete odgovore na pitanja o celijakiji - najčešćoj kroničnoj gastroenterološkoj bolesti.



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 03. veljače na Novoj TV i u nedjelju, 04. veljače na Domi TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.


Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju