Saznajte što vas očekuje u novoj epizodi emisije 'Zdravlje na kvadrat'.

U ovotjednom izdanju emisije 'Zdravlje na kvadrat' gledatelji mogu doznati više o čestom problemu nakon depilacija - uraslim dlakama. Žene češće imaju ovaj problem, ali ni muškarcima nije stran. Ekipa emisije donosi savjete o tome kako prevenirati urastanje dlaka te kako ih ukloniti.

'Zdravlje na kvadrat' donosi priču o proširenim venama. Novinari emisije istražili su kako nastaju, tko ih ima, mogu li se prevenirati i kako se liječe.

Dobar vid iznimno je važan. Ako imamo problema s njim može se u većini slučajeva vratiti, i to na nekoliko načina – naočalama, lećama ili laserskom korekcijom dioptrije. Što je zapravo laserska korekcija dioptrije i može li štetiti oku, gledatelji imaju priliku pogledati u ovotjednom 'Zdravlju na kvadrat'.

Bubrežni kamenci jedan su od najbolnijih poremećaja koji pogađaju ljude, ali i jedan od najčešćih poremećaja urinarnog trakta. Statistike kažu da svaka deseta osoba oboli od ove bolesti. Što se dogodi kad imamo problema s bubrežnim kamencima, istražio je novinar 'Zdravlja na kvadrat' Toni Damjanić.

Koža malih beba osjetljivija je od kože odraslih jer nije u potpunosti anatomski i funkcionalno razvijena. Stoga ne čudi da je pelenski osip najčešći oblik iritativnog dermatitisa u dojenačkoj dobi. Kako se liječi, gledatelji mogu doznati u 'Zdravlju na kvadrat'.

Svako pretjerano izlaganje suncu predstavlja trajno oštećenje kože koje želimo izbjeći. No ako se to dogodi, što učiniti? Kako se općenito zaštiti od visokih temperatura i koliko nam one štete? Odgovore donosi 'Zdravlje na kvadrat'.

U rubrici 'Vi pitate' ekipa emisije će na zahtjev gledatelja govoriti o kupanjima u moru, rijekama, bazenima, jezerima te mogućim infekcijama koje ondje mogu nastati.

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 12. kolovoza na Novoj TV i u nedjelju, 13. kolovoza na Doma TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju