Više saznajte u ovotjednoj emisiji!

Koliko vremena potrošite u danu brinući o nečemu? Koliko puta niste mogli zaspati, jer niste mogli prestati brinuti o problemima? Koliko puta ste imali strah od negativnih događaja koji bi se, možda, mogli pojaviti? Većina tih briga je bezrazložna i može loše utjecati na Vaše zdravlje. U ovotjednom "Zdravlju na kvadrat" doznajte kako si pomoći.

Većina ljudi ne razmišlja o povišenom krvnom tlaku sve dok se ne susretne s tim problemom. Čak i ako vam se čini kako nemate tegobe, trebali biste znati koliki je vaš tlak i odlaziti na preventivno mjerenje. Koje sve probleme uzrokuje hipertenzija pogledajte u ovotjednoj emisiji.

U vrijeme proljeća zbog visoke koncentracije peludnih zrnaca u zraku uslijed cvatnje biljaka najjače je izražena peludna hunjavica ili sezonski alergijski rinitis. To mnogima uzrokuje goleme probleme. Ekipa "Zdravlja na kvadrat" pokušat će Vam pomoći da makar malo ublažite neugodne alergijske simptome.

Autizam je biološki razvojni poremećaj mozga. Zbog prirode nastanka i manifestacije, autizam je vrlo složen poremećaj. Nasljednost autizma je velika - genetika poremećaja je složena i zasad se još ne zna koji su geni općenito odgovorni. Više o autizmu u ovotjednom "Zdravlju na kvadrat".

Sitna, ali dinamitna bića – bakterije, ne mogu se vidjeti okom, niti osjetiti mirisom ili okusom, ali one štetne mogu itekako ugroziti Vaše zdravlje, recimo, ako pojedete pokvarenu hranu. Zato je izuzetno važna higijena prilikom pripreme i konzumiranja hrane te njezino pravilno čuvanje. Kako prepoznati simptome trovanja i kako se liječiti pogledajte u ovotjednoj emisiji.

U rubrici "Vi pitate" ekipa emisije istražila je koji je najbolji način liječenja mamurluka.

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 31. ožujka na Novoj TV i u nedjelju, 01. travnja na Domi TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju