Saznajte što vas očekuje u novoj epizodi emisije 'Zdravlje na kvadrat'.

Povraćanje je nagon prisilnog izbacivanja sadržaja želuca, hrane ili alkohola. Može se dogoditi jednom zbog određene hrane koja nije „sjela“, a učestalo povraćanje može dovesti do dehidracije i kroničnih stanja ako se ne liječi. Često povraćanje simptom je drugih stanja i bolesti. Kojih, istražili su novinari 'Zdravlja na kvadrat'.

Za oči se kaže da su naši prozori u svijet. Kroz njih u najvećoj mjeri doživljavamo svijet oko sebe i stoga je jasno kako je izrazito važno voditi brigu o njihovu zdravlju. Što su katarakta, glaukom, mrena i ciste na vjeđama, gledatelji mogu pogledati u ovotjednom 'Zdravlju na kvadrat'.

Kardiovaskularne bolesti najčešći su uzrok smrtnosti u svijetu od kojih godišnje umire oko 17 milijuna osoba. Nažalost, upravo su bolesti krvožilnog sustava glavni uzrok smrti u našoj zemlji. Kako na vrijeme prepoznati i posumnjati na simptome srčanog udara istražili su novinari 'Zdravlja na kvadrat'.

Sredinom 15. stoljeća u Europi je izbila epidemija dotad nepoznate bolesti, sifilisa. Epidemije sifilisa kroz povijest su odnijele mnoge živote sve do sredine 20. stoljeća i otkrića penicilina. I pokraj toga diljem svijeta od ove opake bolesti boluje 12 milijuna ljudi. Zašto i tko su rizične skupine, otkriva ekipa 'Zdravlja na kvadrat'.


Bilo da se događa odjednom ili duže vrijeme, s menopauzom se sve žene susreću tijekom života. Dvije stvari na koje se skoro svaka žena žali su naleti topline i noćno znojenje. Američko društvo za menopauzu ističe kako kod nekih žena ona može trajati i do 10 godina. 'Zdravlje na kvadrat' donosi priču kako se nositi s tim.

Kamere 'Zdravlja na kvadrat' snimile su operaciju postavljanja dentalnih implantata u usnu šupljinu. Kako to izgleda, je li bolno i kako se pacijent osjeća nakon operacije, za ovotjedno izdanje emisije ispričat će žena koja je na dentalnom stolcu provela 45 minuta i prošla ugradnju implantata.

Zatvor je uobičajen i neugodan problem koji se lako može riješiti pravilnim odabirom namirnica. No ako uključite u dnevni meni namirnice koje potiču probavu, odlučili ste se na učinkovitu alternativu. U rubrici 'Vi pitate' novinari emisije 'Zdravlje na kvadrat' donose popis namirnica koje mogu olakšati probavu.

Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 16. rujna na Novoj TV i u nedjelju, 17. rujna na Doma TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju