Jezik je u potpunosti funkcionalan, a sadrži i logograme.

Sveukupno dvanaest letjelica jajastog oblika sletjelo je na različitim lokacijama diljem svijeta. Američka vojska uskoro regrutira lingvisticu Louise Banks, čiji je zadatak uz pomoć fizičara Iana Donnellyja otkriti jesu li naši posjetitelji došli u miru ili predstavljaju prijetnju kompletnom čovječanstvu...

Redatelj Denis Villeneuve i scenarist Eric Heisserer stvorili su potpuno funkcionalan, vizualan jezik svemiraca. Uspjeli su stvoriti "logogramsku bibliju" koja je uključivala više od stotinu potpuno operativnih logograma, od kojih je sedamdeset i jedan prikazan u filmu.

Nacrt scenarija nije imao napisan posljednji razgovor između generala Shang i Louise. Prije početka snimanja, redatelj Denis Villeneuve zamolio je Erica Heisserera da napiše rečenicu koja će spasiti svijet za završnu scenu.

Heisserer je izjavio kako je tjednima usavršavao posljednju rečenicu između Louise i generala Shanga, a na kraju je otkrio da je Villeneuve uklonio titlove u posljednjoj sceni filma.

Film "Dolazak" uključen je među "1001 film koji morate vidjeti prije smrti", prema Stevenu Schneideru.

Dramu "Dolazak" ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju