'Informer' propituje tko bi od novih igrača mogao stići na tržište i što će to značiti za potrošače.

Restrukturiranje Agrokora započelo je očekivano, zatvaranjem nerentabilnih poslovnica Konzuma, čak i prije špice sezone. Poslovnice fizički uglavnom nisu u vlasništvu posrnule tvrtke, pa 'Informer' stoga propituje tko bi od novih igrača mogao stići na tržište i što će to značiti za potrošače.



Društvene su mreže postale legitimnim dijelom javnoga prostora, političarima itekako važan, jer se upravo zbog komentara na njima na mala vrata ugurao - verbalni delikt. Pa dok se građani privode na policijske obavijesne razgovore, ekipu 'Informera' zanimalo je kako to da političari mogu biti i osuđeni, a ipak biti izabrani na javnu funkciju.



Dok država tek u tragovima otvara prostor poduzetništvu da diše, dobre vijesti stižu sa Zagrebačke burze. Ondje se pokreće nova platforma za financiranje malog i srednjeg poduzetništva, onoga koje je u krizi najviše stradalo i koje u bankama, zbog prezaduženosti, teško dobiva kredite.



Zbog nikad uređene države sve su njene usluge (pre)skupe, uključujući i energiju. Iako je golem uvoznik energije, država još nema energetsku strategiju, a nije u stanju ni kopirati Europu koja se potpuno okreće obnovljivim izvorima. Hrvatska ih ima u obilju, posebno hidropotencijala, pa 'Informer' istražuje - gdje zapinje?


Minus po tekućem računu katkada je jedina stvar koja nam drži glavu iznad vode, iako pomaže samo prvi put, a sve dalje je zakopavanje u živo blato. Studenti to blato još nisu upoznali, no za sve postoji prvi put. Što kada osvane minus na X-ici? Gledatelji imaju priliku doznati u ovotjednom izdanju 'Informera'.




'Informer' donosi više u ovotjednoj emisiji u subotu na Novoj TV i nedjelju na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju