Avantura koja će vas ostaviti bez daha

Stonski ronilački centri ispunit će vaše želje za avanturom. Bez obzira na to jeste li iskusni ronilac ili potpuni početnik, ovaj će vas kraj jednostavno ostaviti bez daha.

Prednosti ronjenja u Stonu zasigurno su čisto more, dobra vidljivost i petnaestak ronilačkih pozicija. Posjetiteljima je najzanimljivija pozicija na kojoj se nalazi potopljen njemački torpedni brod iz Drugog svjetskog rata.

Potopljen je nakoso počevši od 25 do 40 metara dubine. Brod se zbog dubine smije istraživati samo 12 minuta, a potpuni zaron traje 45 minuta.

Ispod površine mora nalazi se i podvodna vinarija, prva takve vrste u Hrvatskoj. Podvodna je vinarija atrakcija koja privlači mnoge goste.

U zaštićenim uvjetima tišine i tame, gostima je dozvoljeno da pod morem sami izaberu svoju bocu vina ili amforu. Iako neki turisti pomisle kako se ovdje nalazi podvodni vinograd, ipak ćete naići na isključivo gotov proizvod vina, u bocama.

Ronilački tečaj traje 4 dana nakon kojih postajete certificirani ronilac do 18 metara dubine. Pohrlite stoga u Ston čiji će vam bajkoviti kadrovi u kombinaciji s adrenalinom pružit nezaboravan godišnji odmor.

Volite li vi aktivan godišnji odmor ispunjen adrenalinom?

glasova:

Nove uzbudljive turističke priče emisije 'CoolTurist' pratite subotom na Novoj TV, a nedjeljom na Domi TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju