Saznajte kakav je trebao biti kraj, tko je bio u igri za glavnu ulogu te još brojne zanimljivosti.

Robert Neville (Will Smith) briljantni je znanstvenik, no čak ni on nije uspio spriječiti širenje nezaustavljivog i neizlječivog virusa. Budući da je sam imun, Neville je sada jedini preživjeli čovjek u New Yorku, a možda i na svijetu.

Alternativni kraj filma koji mijenja sve

Film 'Ja sam legenda' ima i alternativni kraj, koji je izazvao niz reakcija kod publike. Prema alternativnoj verziji na kraju saznajemo da je zaraženi mužjak zapravo želio spasiti zaraženu ženku na kojoj su radili eksperimente u Nevillovom podrumu. Bez brige, riječ je o alternativnom kraju koji se nije dogodio u finalnoj verziji.

Prije nego što je film izašao u kinima, Will Smith napravio je veliki propust. Tijekom press konferencije u Japanu slučajno je odao kraj filma novinarima. Warner Bros. je zamolio novinare i sve prisutne da ne objave tu informaciju. Novinari su mogli objaviti tu informaciju, ali svi su odlučili uvažiti zamolbu te je tajna filma spašena.


Tko je trebao biti u glavnoj ulozi?

Prva verzija filma napisana je 1996. godine. Mnogo zvijezda je bilo u razmatranju za ekranizaciju filma. Ridley Scott je u jednom periodu bio u izboru za redatelja, a Roberta Nevilla trebao je glumiti Arnold Schwarzenegger. Tom Cruise, Mel Gibson i Michael Douglas također su bili u igri za ulogu dr. Nevilla.

Glavna uloga na kraju je pripala Will Smithu i zahvaljujući njoj je dobio svoju treću nominaciju za Oscara. Spomenimo kako je prvu nominaciju za tu prestižnu nagradu dobio za ulogu Muhammada Alia u filmu „Ali“.

Najbolji prijatelj dr. Nevilla

Njemačkog ovčara, Samanthu, dr. Neville je dobio na poklon od svoje kćeri kada je ona evakuirana iz grada. Samantha postaje njegov najbolji, ali i jedini, prijatelj nakon što ostali umru ili se zaraze.

 

Njemačkog ovčara, pravog imena Abbey, pronašli su azilu. Ona nikad prije nije bila trenirana, ali je već kroz par tjedana bez problema svladala sve izazove. Will Smith se posebno vezao za Abbey te ju je htio udomiti nakon snimanja. Abbey se pokazala kao prava zvijezda i njen trener se nije htio odvojiti od nje.

Troškovi produkcije

Spektakularna scena pada Brooklynskog mosta procijenjena je na impresivnih 5 milijuna dolara. Kako bi mogli snimati na toj lokaciji producenti su morali dobiti odobrenje od 14 vladinih agencija.



Snimanje je uključivalo preko 250 članova ekipe, tisuću statista uključujući 160 članova Nacionalne garde. Snimanje te scene trajalo je šest dana.

Willow Smith

Kćer Roberta Nevilla glumi Willow Smith, Smithova kćer iz stvarnog života. Najupečatljiviji je njen glas koji se čuje kada zaraženi nastoje slomiti staklo i leptir se pojavi u napuknućima. Leptir u filmu je simbol nade.

Filmsku uspješnicu 'Ja sam legenda' ne propustite pogledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju