Više doznajte u ovotjednoj emisiji!

Svakodnevno pazi na svoje zdravlje, što je i dokazala kada je ekipa Zdravlja na kvadrat došla u njezine urede. Uživa s obitelji, obožava konje i pse, ali druge životinje. Na popularnoj zagrebačkoj špici nećete ju vidjeti, jer joj je draže, kako sama kaže, biti u prirodi. U ovotjednom Zdravlju na kvadrat gošća je poduzetnica Vanja Horvat!

Progresivne naočale izgledaju jednako kao i obične naočale za vid sa samo jednom dioptrijom, a zapravo sadrže cijeli niz dioptrija i korigiraju vid na svim udaljenostima. Koje su im prednosti, pogledajte u novoj epizodi Zdravlja na kvadrat.

Gubitak kilograma za mnoge je oduvijek predstavljao dilemu. Što jesti, a što bi se trebalo izbjegavati? Svugdje se mogu vidjeti ultra brze dijete: Dijeta za ravan trbuh, dijeta na bazi juhe od kupusa, dijeta na vodi i slično. Kako se pravilno, bez stresa za vlastiti organizam, riješiti nagomilanih kilograma nakon blagdana, to je jedna od tema u ovotjednom Zdravlju na kvadrat.

Dodaci prehrani, odnosno suplementi, koncentrirani su hranjivi sastojci kao što su vitamini, minerali, proteini, biljni ekstrakti. Suplementi nadoknađuju manjak sastojaka koje dobivamo, ali ne mogu biti zamjena za hranu! Kako i kada ih uzimati saznajte u novom Zdravlju na kvadrat.

Skolioza je u prijevodu iskrivljena kralježnica. Malo složenije objašnjenje glasi da je riječ o rotacijskoj deformaciji kralježnice s torzijskom deformacijom cijelog trupa. Kada treba nositi ortozu, a kada treba napraviti operativni zahvat? Odgovore donosi ovotjedno izdanje Zdravlja na kvadrat.

Malo je onih koji ne vole kupanje, plivanje u bazenu, otvorenom ili zatvorenom. No što ako popijete malo vode iz bazena? U većini slučajeva neće se dogoditi ništa, jer bazenska kupališta moraju redovito kontrolirati zdravstvenu ispravnost vode, pa razloga za brigu ne bi trebali imati. U Zdravlju na kvadrat saznajte kako to radi Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju