Čarobni obilazak tvornice čokolade

Charlie Bucket (F. Highmore) živi u trošnoj kućici izvan grada s mamom, tatom, dvije bake i dva djeda. Tata mu je slabo plaćeni izumitelj, a djedovi i bake po cijeli dan leže u jednom krevetu, jer ih više i nemaju, pokriveni dekama. Mama se brine o svima i nastoji ih prehraniti unatoč neimaštini.

Charlie pomaže koliko može, a životni mu je san da jednog dana uđe u najslavniju tvornicu čokolade na svijetu, čiji je vlasnik Willy Wonka (J. Depp). Jednog dana cijeli je svijet doznao da je Willy Wonka među svoje čokolade stavio pet koje se razlikuju od drugih: u njima je zlatna karta.

Dijete koje nađe zlatnu kartu može doći u tvornicu čokolade, a onaj tko između petorice sretnika bude pobijedio, dobit će čudesnu nagradu. Nakon dva neuspješna pokušaja, Charlie je izgubio svaku nadu. I baš kad više ništa nije očekivao, na ulici u snijegu vidi novčanicu, otrči u trgovinu i kupi čokoladu. Ispod omota, bila je zlatna karta. I tako se našao u slatkom raju Willyja Wonke.

Film obiluje magičnim scenama koje ostavljaju bez daha te tonama čokolade od kojih je velik dio - prava čokolada. No, na poseban način ističe se scena gdje skupina vjeverica nalijeće na Verucu Salt (Julia Winter). Za tu scenu trenirano je čak 40 vjeverica!

Zanimljivi igrani film 'Charlie i tvornica čokolade' ne propustite pratiti u nedjelju u podnevnom terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na Nova TV.

 

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju