Pogledajte što vas očekuje u novoj epizodi MasterChefa

Ivan, Ana i Tihomir kuhat će za ostanak u MasterChefu i dati sve od sebe kako bi zadržali svoju poziciju među snažnom konkurencijom u showu. ''Ovo je moj prvi stres test. Nadam se da neće biti i zadnji'', komentirao je Ivan svjestan toga da njegovi suparnici već imaju iskustva kuhanja u stresnim okolnostima za razliku od njega. Ističe kako ima svoj cilj te da savladava prepreku po prepreku na putu do njega, a jedna od prepreka je i kuhanje za ostanak u showu.

Ani će ovo biti već peti stres test u kojem je do sada vrhunski demonstrirala svoje kulinarske vještine i u pravilu ''pomela'' konkurenciju. ''Cijenim što imam priliku pokušati izbaciti Ivana Temšića'', kazala je ona svjesna konkurencije s kojom će sudjelovati u kuhanju. ''Mogu reći da mi je Ivan favorit. No, i Tihomir i Ana su mi jako dragi. Svi smo se jako povezali i bit će mi jako žao tko god da ispadne'', kaže Tomislav.

Kada dođu u MasterChef kuhinju, trojac će zateći žiri – Stjepana Vukadina, Melkiora Bašića i Damira Tomljanovića pred kojima će se nalaziti čak dva zvona. Ispod jednog će biti riža na mlijeku. ''Odavde dolazi inspiracija za jelo koje ćete replicirati'', kazat će im Melkior te otkriti drugo zvono ispod kojeg će se nalaziti šareno i kompleksno jelo koje podsjeća na djetinjstvo, samo u inovativnijoj i mnogo modernijoj verziji – riža na mlijeku tehnike creme brulee. ''Rekli bi nabildana verzija riže na mlijeku'', komentirao je Stjepan.

''Ovo jelo nije i ne bi trebalo biti prevelik zalogaj za mene. Mislim da sam sada tehnički jak'', rekao je Tihomir. No da ništa nije onako kako se čini, primijetili su kandidati kada su jelo probali - okusi su im bili zanimljivi, od samog gela koji ima metvicu u sebi, umaka od ribizla, do riže koja je drugačije teksture nego klasična riža na mlijeku.

Koliko je zapravo teško postići traženu teksturu jela pred njima, otkrit će tek kada ga počnu raditi, a tko će od njih troje biti najneuspješniji u tome te ispasti iz showa, doznajte već večeras u MasterChefu.

Emisiju "MasterChef" pratite od ponedjeljka do četvrtka u večernjem terminu na Novoj TV. Propuštene epizode pogledajte besplatno na novatv.hr!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju