Fimi media – simbol prljavog financiranja politike. Preko 50 milijuna bilo je u igri, izvučeno iz javnih tvrtki.

Proces desetljeća, nazivaju ga i majkom svih afera. Međutim, toliko je vremena prošlo od kada je počeo da se malo tko zapravo sjeća kako je sve počelo.

Ekskluzivno pred kameru stao je i Ratko Maček, bivši glasnogovornik Vlade koji je u ovom ponovljenom suđenju oslobođen svih optužbi. Prisjeća se kako je, kada je načuo za neuobičajenosti vezane za tvrtku Fimi media, o njima upozorio tri ključne osobe u HDZ-u.

"Bio sam u svakodnevnom kontaktu s ljudima iz medija, iz odnosa s javnošću i iz marketinških agencija i od njih sam dobio informacije da jedna tvrtka, koja se zove Fimi media, istiskuje one koje već na tim poslovima sudjeluju 20-ak godina. I to sam rekao i gospodinu Sanaderu, tadašnjem premijeru. I rekao sam gospodinu Jarnjaku i gospođi Kosor. Gospodin Sanader me nakon nekoliko dana uvjeravao da to nije tako", rekao je Maček za Provjereno.

"Deset godina sam javno živio sa nepravedno prišivenom javnom krivnjom, ali sam deset godina znao da nas samo zakon može učiniti slobodnima", zaključio je.

Emisiju "Provjereno" pratite četvrtkom u večernjem terminu na Novoj TV! Propuštenu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju