Rekordan broj zadarskih trkača spreman potrčati za one koji ne mogu.

Prve nedjelju u svibnju, cijeli svijet još će se jednom ujediniti u istom cilju – trčati za one koji to ne mogu.

Globalna utrka Wings for Life World Run, čiji je cilj pronaći lijek za ozljede leđne moždine, 6. svibnja održat će se po peti put. Domaće izdanje utrke i ove godine starta u Zadru gdje će u 13 sati po lokalnom vremenu s Liburnske obale potrčati rekordnih 8.500 sudionika koji u Hrvatsku stižu iz preko 30 zemalja svijeta. Trči se poznatom rutom uzduž Jadranske magistrale, a utrka je gotova kada presretačko vozilo dostigne posljednjeg trkača i trkačicu.

Nova TV ponosni je partner ovog humanitarnog trkačkog događaja čiji broj sudionika raste iz godine u godinu. Osim što sliku i nezaboravnu atmosferu iz prelijepog Zadra šalje u cijeli svijet, domaćim gledateljima omogućava njezino praćenje uz poznate voditelje, komentatore i goste iznenađenja. Start utrke uživo će se prenositi na Novoj TV od 12.30 do 13 sati, a cijela utrka uživo će se moći gledati na portalu DNEVNIK.hr.

U prijenosu pod uredničkom palicom iskusne Ivane Ivančić, iz Zadra će se uživo uključivati voditelji Mia Kovačić i Dorijan Elezović, dok će Vlado Boban, sa zanimljivim gostima, na portalu DNEVNIK.hr komentirati tijek utrke. Uz gostovanja i atmosferu sa same lokacije, Nova TV gledateljima donosi i inspirativne priče o ljudima koji podržavaju utrku i u njoj sudjeluju.

Utrka 'Wings For Life World Run' iz godine u godinu raste, a stopostotni iznos prikupljenih startnina i donacija ulaže se u zakladu Wings for Life, međunarodnu neprofitnu zakladu koja diljem svijeta financira znanstvena i klinička istraživanja u cilju pronalaska lijeka za ozljede leđne moždine. Posebnost ove utrke jest u tome što sudjelovati mogu svi, amateri, profesionalci kao i osobe s invaliditetom te što trkači ne trče prema cilju, već cilj – odnosno presretačko vozilo – lovi njih.

U protekle četiri godine u pokretu Wings for Life World Run sudjelovalo je preko 435.000 ljudi u preko 58 zemalja svijeta, pretrčano je 4,2 milijuna kilometara i prikupljeno je 20,6 milijuna eura za najsuvremenija istraživanja.

Ne propustite specijalnu emisiju Wings for life world run 2018 6. svibnja u 12.30 sati na Novoj i DNEVNIK.hr-u!




 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju