Wannapa je svojim ukućanima napisala pismo koje ih je raznježilo.

 Tajlanđanki Wannapa Ponyon nije pošlo za rukom replicirati jelo chefa Hrvoja Zirojevića bolje od ostalih kandidata, pa je ono ujedno bilo i kraj njezinog MasterChef putovanja. U eliminacijskom se testu našla nakon što je plavi tim u kojem je bila, izgubio u gastroduelu. Članovi tima morali su odlučiti koga će od kolega nominirati za eliminacijski izazov, a Wannapa je s Nikolom Koturom, Lukom Marinom i Lorom Cepetić dobila najviše glasova.

Ivica Višić napomenuo je kako nema nikakve logike da Wannapa i Nikola koji su odrađivali tehnički dio posla imaju šest glasova za nominaciju, a Luka i Lora koji su bili na vodećim pozicijama, dvostruko manje. ''Nominirali su me na osobnoj razini, u to sam uvjeren'', zaključio je i Nikola.

''Vaša sudbina je u vašim rukama'', rekao im je Stjepan prije nego su otkrili čije će jelo morati replicirati. Damir im je potom najavio kako će morati kopirati vrhunsko jelo, chefa koji Mediteran redefinira na moderan način, a svaki mu tanj

ur služi kao slikarsko platno. ''Prvi je chef koji je osvojio srebrnu medalju na Svjetskom kupu u Moskvi. Cijeli svoj život živi kuhinju – Hrvoje Zirojević'', najavio ga je Damir.

''Morate savladati dobre tehnike'', poručio im je chef Zirojević o tome što je ključno u kuhinji. Jelo koje se nalazi ispod zvona opisao je jednom riječju: ''Teško''. Jako teško jelo im je pripremio jer su mu njihovi mentori kazali da su odlična grupa veoma spretna u kuhinji.

Kad je otvorio zvono, chef Zirojević kazao im je da se s tanjura prvo rade kobasice od škampi. Kad se čiste škampe, od ljuski koje ostanu napravit će umak, meso posušiti i začiniti te iskosati, staviti u crijeva i ispeći. Nadalje imaju lignje koje su napravljene kao baget, odnosno kruh i u njega treba staviti nadjev. Zatim treba pripremiti brudet i kalupirati ga tako da se dobije bajadera. Tu je još i čips od trlje te još nekoliko komponenti.

''Žao mi je čak da nisam dolje'', rekla je Maja Šabić. ''Ništa od toga nisam radio do sada i imat ću tisuću pitanja'', osvrnuo se na zadatak Luka Marin.

Wannapa je zamolila Luku Piasevolija da joj bude pomoćnik u ovom izazovu pa mu je tijekom kušanja govorila kakvi su okusi jela koje probava.
''Znam da dolazimo iz različitih dijelova svijeta, ali ovaj me okus podsjeća na dom, na mjesto s kojeg dolazim, gdje ima mora. Osjećam more iz jela'', rekla je Wannapa.

''Prvi zalogaj je forca, moć, more, najbolje izvučeno iz škampa'', komentirala je Lora te dodala da očekuje krv, znoj i suze. Kandidati koji su ih bodrili s galerije mogli su im pomoći sa savjetima. Luka je izabrao Maju Šabić za pomoćnicu. Lora je izabrala Tihomira Krkleca, a Nikola Anitu Vuković.

Za pripremu ovog tanjura imali su na raspolaganju sat i pol vremena. Uz pomoćnike su dali sve od sebe da predaju što bolje tanjure, a kada je došlo vrijeme za ocijene saznali su tko je najbolje, a tko najlošije replicirao veoma atraktivno jelo chefa Hrvoja Zirojevića.

Najneuredniji je bio Nikolin tanjur. ''Žele od brudeta ti nije bio stabilan'', rekao je Melkior kao razlog zašto je tanjur bio neuredan. Lora je pak dobila najviše bodova. ''Danas je tvoj tanjur bio najbolji'', rekao joj je Damir. Na kraju je najmanje bodova dobila Wannapa. ''Ponosna sam na sebe i drago mi je što sam bila dio tima chefa Damira'', istaknula je Wannapa. ''Iako se ovo čini kao tužan trenutak, vjerujem da nakon kiše dolazi sunce i vjerujem da za mene dolazi sunce'', zaključila je ona.

Kao i drugi kandidati koji su napustili MasterChef vilu, i Wannapa je svojim ukućanima napisala pismo koje ih je raznježilo.

Kako će se natjecatelji snaći dalje u zadacima i koji će im biti sljedeći izazov, doznat ćemo uskoro.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju