Kroz brojne zanimljive teme iz područja zdravstva, medicine, prehrane, sporta i načina života gledatelje će voditi urednik emisije Dalibor Bosančić.

U nedjelju 3. prosinca dinamična savjetodavna emisija ''Zdravlje na kvadrat'' vraća se na Novu TV. Kroz brojne zanimljive teme iz područja zdravstva, medicine, prehrane, sporta i načina života gledatelje će voditi urednik emisije Dalibor Bosančić.

Voditelj i urednik emisije, koja uskoro kreće sa svojom sedmom sezonom emitiranja, televizijski je novinar s diplomom iz ekonomije, a iza njega je bogato dugogodišnje iskustvo u medijima te više od četrdeset projekata i nekoliko tisuća reportaža. O povratku emisije o zdravlju na Novu TV, Dalibor Bosančić ističe: ''Volim ovakve projekte, realne i stvarne, životne. Projekte koji spadaju u edukativne, u kojima osoba, kroz reportaže koje su napravljene jednostavno, može doznati niz stvari vezanih za zdravlje. Moja je zadaća da emisiju oblikujem na način da je svakomu razumljiva te da svaku zdravstvenu temu osoba pogleda sa zanimanjem, kroz nju pronađe moguće rješenje za svoje zdravstvene probleme te da osobu potaknemo da potraži pomoć liječnika, ukoliko sumnja na nešto. Činjenicu da je zdravlje najveće blago i da je najbitnija stvar na svijetu te da su zdravi ljudi najsretniji ljudi, mnogi često zaboravljaju i ne razmišljaju o tome. Sjete se toga kad im bolest, nažalost "pokuca" na vrata. Zato smo mi tu da ih iz tjedna u tjedan podsjećamo na važnost zdravlja!''

Najgledanija emisija o zdravlju i u novoj sezoni donosi važne teme koje educiraju gledatelje, a u prvoj epizodi gledatelji imaju priliku saznati sve o oralnoj higijeni. Emisija otkriva poražavajuće činjenice da, u prosjeku, građani Hrvatske troše samo četiri paste za zube na godinu, a četkicu za zube mijenjaju jednom na godinu te da smo pri samom dnu EU po oralnom zdravlju. Emisija u nedjelju donosi i temu o školi nepušenja te kako se osloboditi ove pošasti koja mnogim ljudima uzrokuje rak pluća. Bit će govora i o zdravlju crijeva. Još su stari Grci govorili kako su crijeva naš novi mozak. Gledatelji ne smiju propustiti ni zanimljivu reportažu o tome kakav zrak zapravo udišemo te kako je moguće zaštiti se od raznoraznih virusa i bakterija. Gošća emisije je Snježana Schillinger koja će govoriti o svojim zdravim navikama, ali i porocima.

Svake nedjelje u prijepodnevnim satima gledatelji imaju priliku pratiti emisiju na Novoj TV, na kanalu Doma TV subotom prijepodne, te na novatv.hr i društvenim mrežama.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju