Više o bolesti i izazovima s kojima se susreću oboljeli gledatelji mogu pogledati u novoj epizodi 'Zdravlja na kvadrat'

U Hrvatskoj trenutačno ima više od šest i pol tisuća oboljelih od multiple skleroze. To je kronična upalna bolest središnjeg živčanog sustava, a javlja se iznenada, najčešće u mlađoj životnoj dobi. Više o bolesti i izazovima s kojima se susreću oboljeli gledatelji mogu pogledati u novoj epizodi 'Zdravlja na kvadrat'.



Jeste li znali da je priča o proširenim venama počela prije gotovo dva milijuna godina, i to zbog evolucije uspravnog hoda čovjeka? Proširene vene stoga su karakteristične samo za ljudsku vrstu. 'Zdravlje na kvadrat' donosi savjete o tome kako ih prepoznati, prevenirati i liječiti.



Holistički pristup zdravlju i blagostanju započinje odabirom proizvoda za brigu o tijelu koji su jednako prirodni i organski kao i hrana koju unosimo u organizam. Tako je bilo kroz stoljeća. 'Zdravlje na kvadrat' donosi priču o blagodatima biljke aloe vera.



Bolna su leđa velikom broju ljudi svakodnevica. Iskustvo liječnika kaže da je velika vjerojatnost da ćete u svom životu, makar jednom, imati problema s bolovima u leđima. Razloge možemo potražiti u modernom načinu života. Novinari 'Zdravlja na kvadrat' potražili su odgovore na pitanja kako bolove prevenirati i što učiniti kada do njih dođe.



Emisija donosi i nastavak priče o zubnom karijesu. Najčešće nemarom i ne odlaskom stomatologu mnogi ostanu bez zuba, ili više njih. Moderna stomatologija ima rješenje! Koje? Gledatelji imaju priliku doznati u ovotjednom izdanju emisije 'Zdravlje na kvadrat'.



Zvuči neobično, ali danas, pokraj velikog broja žena, i muškarci imaju celulit. Uzrokuje ga nezdravi stil života, nekretanje i stres. Što je ustvari celulit, kako se riješiti te napasti i imamo li još vremena, s obzirom na to da su lijepi i topli dani već stigli?



Morski ježevi znak su čistoće mora, ali postane vrlo neugodno ako slučajno prilikom ulaska u more bosom nogom stanete na jednog od njih. U rubrici 'Vi pitate' novinari 'Zdravlja na kvadrat' savjetuju što učiniti kada stanemo na morskoga ježa ili nas opeče meduza.



Ne propustite novu epizodu emisije 'Zdravlje na kvadrat' u subotu, 17. lipnja na Novoj TV i u nedjelju, 18. lipnja na Doma TV, a prošlotjednu epizodu pogledajte besplatno na novatv.hr

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju