Zakoračili u budućnost

Vrhunski svjetski govornici i futurolozi te mnoštvo posjetitelja zainteresiranih za uvid u svijet kakav nas čeka u budućnosti okupilo se na još jednom izdanju konferencije Future Tense koju i ove godine medijski podržava Nova TV. O smjeru u kojem kao društvo idemo te kako će to utjecati na poslovnu zajednicu govorilo je pet globalno relevantnih mislilaca: Bugge Holm Hansen, Martin Kruse, Rahaf Harfoush, Costas Markides i Felipe Gomez.

Uz njihova zanimljiva i inspirativna promišljanja, posjetitelji konferencije budućnost su mogli isprobati u praksi i uz pomoć VR naočala virtualno prošetati studijskim prostorima Nove TV. Osim što ih je zabavio, ovaj virtualni obilazak mnoge je i iznenadio uvidom u to kako u realnim dimenzijama izgledaju studiji koje svakodnevno gledaju na malim ekranima.

Uz liderstvo i tehnologiju – konkretnije umjetnu inteligenciju – neizostavna tema bila je i održivost o kojoj je, kao i o utjecaju novih tehnologija na medije, na jednom od panela konferencije govorila i Maja Blumenšajn, direktorica odjela Novih medija koja je istaknula na koji način Nova TV daje doprinos u ovom području.

„Izvještavanjem kroz sve svoje platforme, što, naravno, nije nezanemarivo s obzirom na doseg svih naših kanala. Moram kazati da mi kao dionik u projektima koji se bave tim temama snažno doprinosimo održivim praksama na dnevnoj razini, i samoj razini kompanije“, rekla je.

Promjene dolaze, to je neupitno, poruka je futurologa, a za poslovanje je ključno koliko vješto i brzo će ih lideri provesti u svoje organizacije.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju