Nije ju iznenadila odluka žirija.

 Od pet kandidata koji su završili u eliminacijskom izazovu, Vesna Slavica pred žiri – Stjepana Vukadina, Damira Tomljanovića i Melkiora Bašića, donijela je najlošiju repliku jela. Kako bi nastavili svoju MasterChef avanturu, natjecatelji su morali što bolje replicirati gratinirani janjeći laks kare s umakom od kostiju, pire od celera, baby mrkvom, čimulicama i uljem od mente.

''Bitno vam se dobro organizirati na radnoj stanici, znati što ćete prvo raditi'', savjetovao im je Stjepan. Prije nego su otišli na svoje radne jedinice, kandidati su kušali jelo i jako su im se svidjeli okusi. ''Izgleda prekrasno'', rekao je Marko Kolak.

Dok su kuhali, s galerije su ih gledali, ali im i pomagali ostali kandidati. Anita Vuković je izabrala Loru Cepetić za pomoćnicu. ''Lijepo je što me odlučila izabrati. Mislim da je to ogromna odgovornost'', rekla je Lora. Maja Jalšovec izabrala je Lea Jurešića, a Vesna Nikolu Kotura. ''Odabrala sam ga zato što ima prodoran glas pa će mi odzvanjati u mozgu'', rekla je Vesna. Emina Bajramović je pak izabrala Tihomira Krkleca.

Tempo koji je Nikola želio da slijedi Vesna, njoj nije odgovarao, jer je smatrala da je bolje da slijedi tempo iz recepta. ''Hajde gas Vesna!'', govorio joj je Nikola. ''Nikola viče, totalni kaos, to me izludilo, jer sam inače solista. Kod mene je najbolje kad komuniciram jedan na jedan'', rekla je Vesna. ''Kad svi govore ne možeš se koncentrirati na ono što ti govori onaj tko ti treba govoriti'', osvrnula se Emina na buku u kuhinji koja je nastala kada su kandidati s galerije dali sve od sebe da savjetima pomognu onima koji kuhaju.

Vesna je prerezala komad mesa janjetine koji je dobila iako ga je trebala pripremiti cijeloga. Na tanjuru joj se učinilo da je posluženi komad manji od sirovog mesa kojeg su dobili, ali žiri joj je objasnio da se prilikom pečenja meso smanji i da je trebala staviti u pećnicu cijeli komad.

Emina je završila pet minuta prije, uvjerena da joj meso nije dovoljno pečeno. No, Tihomir joj je davao upute da izvadi meso iz pećnice, jer je smatrao da je ono već predugo na pečenju. Kad je shvatila da je završila prije isteka vremena, bojala se da je upropastila jelo.

Nakon što je petorka zgotovila jela, kandidati s galerije poslani su u vilu gdje su čekali povratnike, a žiri se povukao na kušanje jela.

''Potpuno sam nezadovoljna današnjem kuhanjem. Niti jedna komponenta nije bila obrađena po pravilima struke niti začinjena. Okidači je bio kaos u kojem sam se našla. Odavno nisam sudjelovala u jednom tako kaotičnom stanju, pogotovo zbog svih glasova s galerije'', ispričala je. ''Pire je najsvjetlija točka ovog tanjura'', rekao je Stjepan. Na sve ostalo s njegovog tanjura su imali zamjerke.

Maja je prema Stjepanovoj procjeni uspjela u umaku izvući okus janjetine i lijepo je ispeći, ali mrkva joj je ostala sirova. Marko nije bio sasvim zadovoljan svojim jelo, smatra da bi rado doradio pojedine segmente. Nacrtao je izgled tanjura u bilježnicu i jedini je koji je to napravio. ''U početku se činio ovaj zadatak kao veliki problem, ali sad kad sam ga napravio i razmišljam o njemu, nije toliko kompliciran, samo se treba dobro posložiti u kuhinji. Ali ja to nisam baš najbolje pokazao'', rekao je Marko. Žiri je bio zadovoljan jelom, osim što na tanjuru nije bilo umaka, a ulje je ispalo kao emulzija.

Emininim mesom bili su zadovoljni, Stjepanu je bilo sočno, ali iznenadilo ih je njezino opušteno ponašanje. ''Možda ovaj zadatak izgleda jednostavno onima koji se ne nalaze u stres testu, ali to je pritisak koji to zakomplicira sam po sebi'', kazala je Anita. Njezin umak sav se reducirao pa ga nije imala onako kako je trebalo.

Kada je petorka sjela ispred žirija, sumirali su sva jela koja su napravili u ovom izazovu. Najbolji tanjur je, rekao je Stjepan, bio Majin. ''Bilo je najbitnije da nisam najgora'', odahnula je ona kada je čula da može u vilu. Dva tanjura su, prema Melkiorovoj procjeni ''zlatna sredina''. To su Markov i Anitin tanjur. ''Danas ste imali sreće, jako velike sreće'', komentirao je Melkior.

Između Vesninog i Emininog jela, Vesnino je ipak bilo lošije. ''Nažalost, ti nas napuštaš'', rekao joj je Damir. ''Očekivala sam ovakvu odluku. Zaista mi je tanjur bio jako loš i ne bi bilo pošteno da se vraćam u vilu'', rekla je Vesna. ''Emina, ti ćeš se vratiti u kući, ali vjeruj mi ovo je tvoja zadnja šansa'', za kraj joj je rekao Damir.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju