Gledatelji ove nedjelje biraju pobjednika showa!

I za posljednja tri para plesna avantura završava ove nedjelje, u finalnoj večeri popularnog zabavnog showa Nove TV.U finalnoj, 12.emisiji ''Plesa sa zvijezdama'' Viktorija Đonlić Rađa, Slavko Sobin, i Ivan Šarić zajedno sa svojim plesnim partnerima Markom Mrkićem, Gabrielom Pilić i Paulom Jeričević nastupit će po posljednji put i dati sve od sebe da osvoje publiku jer upravo oni će svojim glasom odlučiti tko će ponijeti titulu pobjednika.

Najbolji od najboljih počastit će i žiri i publiku s najatraktivnijim plesnim koreografijama, a do toga će jedan ples biti prema odabiru žirija. Tako ćemo od Ivana i Paule vidjeti još jednom strastveni tango, Viktorija i Marko zaplesat će elegantni valcer dok će Slavko i Gabriela otplesati energični paso doble.

Drugi ples će biti slobodni stil, a nakon te točke jedan par će ispasti iz natjecanja, dok će se preostala dva para boriti za pobjedu, ovaj put s plesom po svom izboru. Koga će Dinko Bogdanić, Tamara Despot, Almira Osmanović i Nicolas Quesnoit posljednji put pohvaliti, a kome dati još koji savjet i konstruktivnu kritiku, tek ćemo vidjeti, no jedno je sigurno, u ova tri mjeseca, svi kandidati zvijezde iz projekta izlaze bogatiji za jedno veliko iskustvo, sa znanjem o plesu koje su iz tjedna u tjedan upijali od svojih mentora, profesionalnih plesača koji su pak u međuvremenu također postali zvijezde ovog showa.

Veliki posao odradio je osim kandidata i žirija i sektor kostima i šminke, ali i rekviziteri te ostali članovi produkcije koji su se pobrinuli za svaki detalj. Svi kostimi natjecatelja ručno su sašiveni. Najzahtjevniji kostimi bili su oni najmanji, a showu je plesalo i stotinjak plesnih cipela. Naime, svaki par i svi dodatni plesači su imali po dva para cipela, standard i latin, koji su se naravno plesanjem trošili i nadopunjavali. Da bi kostimi bili unikatni, atraktivni i baš po mjeri, korišteni su materijali koji su najpodatniji za ples, a našiveno je i do 300 drukera, 500 cifova te barem 2000 šljokica. Šminka i frizura plesača također su bile na najvišoj razini te je čak 237 frizura napravljeno tijekom 12 emisija showa.

Fantastične i jedinstvene promjene prolazio je i sam studio ''Plesa sa zvijezdama'' jer je svaka točka imala svoju scenografiju i poseban ugođaj. Možda jedan od najzahtjevnijih točki bilo je stvoriti pustinju kao plesnu kulisu za Slavku i Gabrielu. Bilo je i vjetra i kiše na setu ovog tv spektakla, a plesači su se i dizali i spuštali uz pomoć HGSS-a na raznim konstrukcijama, svili, ''Mjesecu'', lusteru…Kroz cijeli show vodili su nas Mia Kovačić i Janko Popović Volarić, a to će učiniti i ove nedjelje kada će na kraju, nakon što se zatvore linije za telefonsko glasanje, proglasiti i pobjednika showa.

Ples sa zvijezdama u brojkama:

- 50 kostima po epizodi, uključujući dodatne plesače u točkama kroz cijelu sezonu
- 100 pari cipela
- 30 m materijala samo za jednu valcer haljinu, 4 m za frak, te po svakoj košulji oko 2,5 m.
- 237 frizura (uključujući i uvodne brojeve i posebne točke)
- 65 m umjetne kose, 4 kg ukosnica, 300 setova umjetnih trepavica i 60 sprejeva za tamnjenje tijela
- 2 – 3,5 sata traju pripreme za plesačice – šminka i frizura, dok promjene unutar emisije traju od par minuta do max.pola sata
- 80 m željeznih profila varilo se za izradu rekvizite za različite konstrukcije (viseći okviri, pomične stepenice…), potrošilo se oko 50 litara boje, te otprilike 2 m kubna drvene građe

Ne propustite veliko finale ''Plesa sa zvijezdama'' u nedjelju od 20.15 sati na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju