Ana Grgić, Andrej Barbieri i Radovan Marčić sudit će jelima 14 celebrity kandidata u durgoj sezoni Celebrity MasterChefa uskoro na Novoj TV!

MasterChef je hit projekt Nove TV već nekoliko sezona, a celebrity inačica ovog popularnog svjetskog formata oduševila je svojom prvom sezonom u 2014. kada je proglašen najgledanijim zabavnim formatom proljetne televizijske sheme.

Pobjednik prve sezone Celebrity MasterChefa bio je Luka Nižetić, a sada će se za štednjakom naći novih 14 kandidata koji će svoja zanimanja zamijeniti kuharskom pregačom i krenuti u avanturu u jedinstvenoj TV kuhinji. Ksenija Erker, Jasna Odorčić, Andrea Andrassy, Lana Klingor Mihić, Ivana Marić, Sementa Rajhard, Mila Elegović, Hrvoje Rupčić, Ricardo Luque, Vlado Kalember, David Vurdelja (Baby Dooks), Ervin Baučić, Igor Barberić i Leon Lučev dobit će priliku publici pokazati svoju ljubav prema kuhanju, ali i koliko su spretni i kreativni za štednjakom.


Žiri koji će pomno pratiti svaki njihov kuharski korak sastavljen je od profesionalaca i vrsnih poznavaoca kuharstva, tako da će ponosno ispred naših 'kuhara' iz javnog života stati Ana Grgić, Radovan Marčić, Andrej Barbieri. Nova sezona donosi i brojne novosti i zaokret u sadržajnom smislu, a tome će uvelike doprinijeti između ostalog i novo ime u postavi žirija ovog popularnog tv formata.
Obitelji MasterChefa pridružuje se tako još jedno poznato ime iz svijeta vrhunskog kuharstva – Ana Grgić.


Simpatična i iskusna šefica kuhinje Ana Grgić o svom angažmanu u svom prvom TV projektu kaže: ''Jako se veselim novom iskustvu koje je preda mnom i sretna sam što ću imati priliku u najpoznatijem TV kulinarskom showu kao članica žirija doprinijeti svojoj profesiji, te popularizaciji vrhunskog kuharstva u Hrvatskoj.''


Bogato Anino iskustvo, te veliko znanje iz svijeta kuharstva doprinijet će konceptu nove sezone Celebrity MasterChefa koji se vraća još zabavniji i uzbudljiviji. Od kandidata se očekuje da pokažu svoj kulinarski maksimum, a samo oni koji zadovolje zahtjevna nepca stručnog žirija proći će u sljedeću fazu natjecanja.


Jela s potpisom, Kutija iznenađenja, Test kreativnosti, Stres test, Gastro duel samo su neki od izazova koji će se naći ispred 14 poznatih natjecatelja showa, a produkcija najavljuje i brojne obrate i iznenađenja koje će dodatno začiniti njihov boravak u najpoznatijoj TV kuhinji.


Zahtjevni zadaci, utrka s vremenom i maštovitost upotrebe namirnica začinjeni vještinom ukrašavanja hrane, kroz ovaj zabavni i napeti show testirat će kreativnost i živce poznatih ljubitelja kuhanja koje će se publici predstaviti u potpuno novom svjetlu. Podsjetimo, celebrity inačica showa ima i humanitarni karakter, prva sezona je tako osigurala vrhunsko obrazovanje djeteta iz SOS Dječjeg sela Lekenik u kulinarskom institutu Kul In.


Potraga za drugim hrvatskim Celebrity MasterChefom počinje uskoro kada ćemo saznati tko od naših zvijezda svoju ljubav i vještinu kuhinja zna najbolje prezentirati ispred stručnog žirija najpopularnijeg kulinarskog tv showa.

 

ŽIRI:

ANA GRGIĆ

Simpatična i iskusna Ana Grgić je gotovo četiri godine šefica kuhinje prestižnog zagrebačkog hotela Esplanade. Prije toga, Ana je tri godine radila na funkciji zamjenice šefa kuhinje te je zbog svog visokog nivoa znanja, ambicija, profesionalizma i kulinarskih vještina s lakoćom preuzela vođenje kuhinje obaju restorana, luksuznog Zinfandel'sa i šarmantnog Le Bistroa, te Esplanade cateringa. Ana je tako postala prva žena na čelu Esplanadine kuhinje i nastavila slijediti tradiciju vrhunske gastronomije, uz specifičan potpis koji daje jelima. Ambicija i želja za učenjem odvele su Anu na adrese najprestižnijih svjetskih restorana s dvije Michelin zvjezdice, gdje je neko vrijeme usavršavala svoje kulinarske vještine kod poznatih chefova, Yvesa Mattagnea, u restoranu Sea Grill u Bruxellesu, te kod Christiana Lohsea u poznatom berlinskom Fisher's Fritzu, a kroz brojna kulinarska događanja u Esplanadi imala je prilike surađivati s najcjenjenijim chefovima iz Francuske, Koreje, Izraela i drugih. Svoje znanje razvijala je i na kulinarskoj akademiji Rezidor Hotel Group.
Ana je tijekom svoje karijere u Esplanadi pripremala jela za brojne državne dužnosnike poput američkog potpredsjednika Joea Bidena, američke državne tajnice Hillary Clinton, talijanskog predsjednika Napolitana, austrijskog predsjednika Fischera, hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović te za poznate kraljevske obitelji poput princa Alberta od Monaca, princeze Anne, kralja i kraljice Švedske, japanskog princa i princeze, kraljevske obitelji iz Danske, princa Saudijske Arabije, a na nepreglednoj listi slavnih nalaze se i sportske legende Pep Guardiola, David Beckham i Cristiano Ronaldo te osobe iz svijeta šoubiznisa poput Shakire, Sade, Stinga, Joséa Carrerasa, Boba Geldofa, Bona Voxa, Robbieja Williamsa i drugih.

RADOVAN MARČIĆ
Radovana smo imali priliku upoznati još u prvoj sezoni MasterChefa. Poznati redatelj i maritimni pisac, na pozornicu je postavio pedesetak kazališnih predstava. Piše scenarije, režira reklamne i dokumentarne filmove i producira. Sedamnaest godina Marčić je urednik i jedan je od pokretača u nautičkom magazinu 'More'. Često je i moderator tematskih večeri u restoranima, radi i kao savjetnik za gastronomsku strategiju te kreator jelovnika. U njegov opus spadaju naslovi: 'Peljar hrvatskog Jadrana', '1300 planova luka, lučica i uvala hrvatskog Jadrana', 'Poslanice sladokuscima' te 'Gustoza đita' (prevedena na četiri jezika), te 'Uživajte sa mnom'' i 'MasterChef, dnevnik pobjednika' (koautor sa Šimom Sušićem). Njegovi tekstovi o kazalištu, moru i gastronomiji objavljeni su u mnogim monografskim izdanjima, revijama, tjednicima i dnevnom tisku. Radovan Marčić uredio je dvadesetak knjiga za razne izdavače, a najviše na temu mora i gastronomije.

ANDREJ BARBIERI
Andreja je publika upoznala i zavoljela upravo u celebrity inačici showa, zatim smo ga vidjeli kako ''sudi'' kuharima amaterima treće sezone MasterChefa, da bi se sada vratio u drugu sezonu Celebrity MasterChefa. Vrhunski chef, Andrej Barbieri rođen je u Zagrebu, a nakon djetinjstva provedenog u Lovranu, vrlo mlad je otišao u Italiju gdje je otvorio multimedijalni lokal. U to je vrijeme bio očaran barovima, gostionicama, velikim luksuznim hotelima i restoranima koji su za Andreja bili kazališni pojam - mjesta gdje se nešto odigrava i zbiva. Tada se zbližava s gastrozofijom slowfooda, a od 1999. posvećen je isključivo kulinarstvu. Vodio je niz restorana diljem svijeta: Siciliji, Sardiniji, Kreti, u Španjolskoj itd. Danas vodi kuhinju poznatog opatijskog restorana Bevanda, a Andrej je chef i suvlasnik bistroa Conca d' oro u Rijeci.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju