Pripreme za najveći multimedijski spektakl ove godine u Hrvatskoj ušle su u završnicu. Riječ je o izložbi 'Nikola Tesla - Mind from the Future'.

Od Smiljana i Karlovca do Europe, a zatim do brodom do Amerike i New Yorka. Jedinstveno putovanje kroz Teslin život donosi susret s nizom izuma – od prvog kinetoskopa do plazma kugle.



"Ono što smo htjeli napraviti je kreirati život iz budućnosti. Htjeli smo prikazati što će sve zbilja ljudi moći raditi zahvaljujući tehnologiji koju Tesla nije izmislio, ali je na neki način uveo", objasnila je Helena Bulaja, autorica i kustosica izložbe.

U Teslopolisu je moguće popeti se na vrh svijeta i baciti pogled na zvijezde. Sve je moguće bez pomoći bilo kakvih naprava. Posjetitelji, objasnila je Bulaja, "zbilja ulaze u jednu virtualnu stvarnost koja se rastvara prema njima i koja svakim korakom ih iznenađuje".



Ova će izložba prilika da se vide originalni Teslini predmeti, poput njegovog dnevnika ili školske klupe za kojom je sjedio. Svakog posjetitelja dočekat će tablet s audio vodičem koji će ga voditi kroz izložbu. Izložba se otvara u subotu, 25. studenog, a za više informacija o najvećoj izložbi o Tesli pogledajte video prilog.




 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju